Страхотен мач за Сорана Кърстя, румънката елиминира Петра Квитова от АО!

от в 05:55 на 10.02.2021
Владислав Риждов

Сорана Кърстя поднесе изненадата в третия ден на Откритото първенство на Австралия, побеждавайки бившата финалистка в надпреварата Петра Квитова.

Румънката, която се намира под №68 в световната ранглиста не започна добре срещата. Тя загуби още първото си подаване, а след това можеше да допусна още един брейк, но спаси трите точки, които се бяха открили пред Квитова. Явно този измъкнат гейм даде нужния тласък в играта на румънката, която от 1:3 спечели четири поредни гейма и поведе с 5:3, като имаше възможност да подава за сета. Тогава обаче тя не издържа на напрежението и предаде подаването си, но в сервис гейма на Квитова бе по-настоятелната от двете и така измъкна първата част в своя полза - 6:4.

Във втория сет Квитова драстично вдигна нивото си на игра. Финалистката от 2019 г. дръпна в резултата с аванс от 4:0 и до края не допусна никакви изненади, успявайки да изравни частите и да вкара мача в решителен трети сет - 6:1.

Последната част обаче не се разви така както на чехкинята и се искаше. Кърстя я проби още в откриващия й гейм, а след това измъкна подаването си от 0:40, за да затвърди пробива си. Колебливата игра на Квитова продължи и позволи на Кърстя да добави още един брейк към сметката си. До края на мача румънката бе по-добрата на корта и категорично надигра именитата си съперничка и след 6:1 се класира за третия кръг на турнира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Страхотен мач за Сорана Кърстя, румънката елиминира Петра Квитова от АО! Владислав Риждов
Теми:  
сорана кърстя

Коментари





Следвайте ни в Facebook