Страхотен шанс: Томова ще играе с тенисистка зад нея в класацията на 1/4-финала в Бад Хомбург

от в 17:14 на 27.06.2024
Елеонора Александрова

Анна Блинкова ще е опонентката на Виктория Томова в 1/4 финалите на WTA 500 турнира в Бад Хомбург. По примера на Вики, рускинята също стигна до финалната осмица, без да загуби сет. По пътя си към 1/4 финалите тя победи финалистката от Хертогенбош, Бианка Андрееску с убедителното 6:4 6:2 и представителката на топ 20, Беатрис Хадад Мая, с 6:3 7:5, след като втората среща бе насрочена за днес, поради дъжд, който прекъсна двубоя във втория сет. Рускинята е спечелила и двата двубоя срещу Томова, но е важно да се отбележи, че последният мач помежду им бе преди 6 години, в третия кръг от квалифицикациите на Аустрелиън Оупън, където тя победи първата ни ракета с 6:3 1:6 6:1.

Блинкова е бивша представителка на топ 35. В последните няколко месеца обаче формата ѝ претърпява спад, поради което в момента тя е под номер 66 в световната ранглиста.

Рускинята набра сериозна популярност в началото на тази година, когато във втория кръг на Аустрелиън Оупън, шокира миналогодишната финалистка на Мелбърн, Елена Рибакина, в епичен финален тайбрек, който стана най-дългият в историята на турнирите от Големия шлем при синглите, в който бяха отбелязани цели 42 точки, които се изиграха за близо 32 минути.

Въпреки негативния си баланс срещу Блинкова, сънародничката ни има всички шансове да спечели двубоя, имайки предвид убедителния си старт на сезона на трева и фактът, че опонентката ѝ ще има само няколко часа, докато се възстанови за следващия си мач, а на нас ни остава надеждата срещата да завърши в полза на Вики!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Страхотен шанс: Томова ще играе с тенисистка зад нея в класацията на 1/4-финала в Бад Хомбург Елеонора Александрова
Теми:  
wta | анна блинкова | бад хомбург | бг тенис | виктория томова

Коментари





Следвайте ни в Facebook