Страхотен Тийм пречупи Иснър и се класира за четвърти пореден полуфинал в Мадрид!

от в 16:10 на 07.05.2021
Мирела Николова

Доминик Тийм се превърна в първия полуфиналист на тазгодишното издание на Мастърса в Мадрид, след като се справи със съпротивата на гиганта от САЩ Джон Иснър. Австриецът изоставаше със сет и бе на ръба да допусне пробив във втората част, но за пореден път показа характер и воля за победа, за да реализира обрат с 3:6 6:3 6:4 след прекарани близо час и 55 минути на корта. В битка за място на финала световният №4 ще спори с Александър Зверев или Рафаел Надал.

Срещата стартира изключително силно за двуметровия тенисист, който се представяше отлично не само на сервис, но и на ретур в началните минути. Той успяваше да държи топката дълбоко в половината на противника си, дочаквайки пропуск, а след чудесно изградена атака към мрежата първият пробив в двубоя стана факт. Американецът достигна до нови 2 брейкбола в следващото подаване на Тийм, но след серия от непредизвикани грешки пропиля открилите се пред него възможности. До края на частта Иснър не срещна каквито и да било затруднения в сервис геймовете си и бомбардирайки опонента си с чутовни начални удари, прибави откриващия сет на сметката си.

Втората част се развиваше равностойно, като и двамата тенисисти си взимаха безпроблемно подаванията. Ключов се оказа продължилият близо 10 минути пети гейм, в който благодарение на великолепните си изяви на ретур Джон се сдоби с цели 4 възможности за брейк, но множеството допуснати неточности от ракетата му наклониха везната в полза на австриеца и той се измъкна невредим от тази деликатна ситуация - 3:2. Тези събития видимо бяха повлияли на по-нискоранкирания състезател, който в ответното си подаване предприе поредица от излизания на мрежата, завършили с неуспех, и не записвайки нито точка, Иснър предаде сервис гейма си. Той продължи да засипва съперника си с остри ретури в близост до линиите, ала това не му помогна да сътвори нещо повече и не след дълго Тийм вкара двубоя в трета решителна част. 

По подобие на предишния сет, и тук резултатът вървеше гейм за гейм, а възможности за пробив напълно отсъстваха. Представителят на Австрия все по-често започна да намира пробойни в играта на опонента си и така успяваше да открадне някоя и друга точка на ретур, но не и да го превърне в нещо значимо. При 4:4 обаче ръката на Иснър трепна и след като две от волетата му се спряха във филето на мрежата, световният №4 осъществи безценен пробив, осигуряващ му възможност да сервира за спечелване на мача. Тийм не пропусна подобен шанс и не след дълго ликуваше с крайната победа.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Страхотен Тийм пречупи Иснър и се класира за четвърти пореден полуфинал в Мадрид! Мирела Николова
Теми:  
atp | джон иснър | доминик тийм | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook