Страхотна Томова надви бивша финалистка от Шлема и се класира за основната схема в Линц!

от в 15:27 на 06.02.2023
Калоян Соколов

През вчерашния ден Виктория Томова прекъсна негативната си серия и записа първа победа в хода на сезона, след като надделя убедително над местната представителка Барбара Хаас и се класира за финалния кръг на пресявките в Линц. Там обаче я чакаше изключително тежко изпитание, защото трябваше да премери сили с бившата финалистка от Ролан Гарос - Анастасия Павлюченкова.

Рускинята отсъстваше през последните осем месеца от кортовете, тъй като страдаше от сериозна травма в областта на коляното, а първата ни ракета се възползва напълно от благоприятната ситуация и записа една от най-ценните победи в своята кариера, надделявайки с крайното 6:3 4:6 6:3 и напълно заслужено продължи към основната схема на WTA 250 турнира на твърда закрита настилка.

Павлючнкова имаше по-добро начало на срещата и веднага излезе напред с пробив в резултата, но Томова бързо се нагоди към агресивната игра на някогашната номер 11 и бързо възстанови равенството. Българката се възползваше умело от отличните си къпи топки и нeпрекъснато движеше своята съперничка по целия корт, което създаваше сериозни проблеми на рускинята и нашата сънародничка влезе в серия от четири последователно спечелени гейма, което ѝ беше напълно достатъчно за спечелването на откриващия сет.

Ситуацията беше сходна във втората част, защото отново олимпийската шампионка на смесени двойки взе ранен аванс, който не просъществува дълго и имахме паритет при 3:3 гейма. Този път обаче Павлюченкова не допусна да изгуби напълно инициативата и направи някои брилянтни уинъри, за да си възвърне контрола над събитията на корта и заслужено победителката щеше да бъде определена в решителен сет.

Там Вики беше много по-свежа от своята съперничка и този път именно нашето момиче си осигури ранна преднина, която поддържаше през цялото време и дори накрая осъществи още един решителен брейк в своя полза, с което записа втората си победа над бивша финалистка на Рола Гарос, след като през миналата година надделя и над Сара Ерани във Валенсия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Страхотна Томова надви бивша финалистка от Шлема и се класира за основната схема в Линц! Калоян Соколов
Теми:  
wta | анастасия павлюченкова | бгтенис | виктория томова | линц | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook