Страхотна Вики Томова е вече само на победа от основната схема на US Open!

от в 08:20 на 27.08.2021
Калоян Соколов

Виктория Томова не беше записвала победа от пресявките на Уимбълдън насам и очакванията към нея не бяха особено големи, когато сънародничката ни замина за US Open. Ню Йорк обаче се оказа щастливото място за нашето момиче, което записа втора поредна победа в пресявките на заключителния турнир от Големия шлем за сезона. Българката показа отличен тенис и съумя да надвие Беатриз Хадад Мая с 4:6 6:3 6:2 и така се класира за финалния кръг на квалификациите, където ще я очаква сблъсък с британката Хариет Дарт.

Вики започна отлично срещата, реализирайки ранен пробив и малко по-късно отрази три поредни точки за рибрейк, за да се откъсне напред с 4:1 гейма. Оттам насетне обаче левичарката пое пълен контрол над случващото се на корта и софиянката не можа да окаже никаква съпротива до края на откриващата част, в която южноамериканката реализира впечатляващ обрат.

Изглеждаше, че съпротивителните сили на втората ни ракета са на свършване, но това беше само привидно и тя навакса ранен брейк пасив във втория сет, а впоследствие удължи серията си на шест поредни гейма и изравни общия резултат. Решителният сет пък не предложи почти никаква интрига, защото родната ни представителка изцяло доминираше и заслужено реализира една от най-ценните си победи за годината.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Страхотна Вики Томова е вече само на победа от основната схема на US Open! Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | бгтенис | виктория томва | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook