Страхотните изяви на Томова продължават: Вече е само на победа от топ 100!

от в 20:20 на 06.07.2022
Мирела Николова

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова изпрати един отличен сезон на трева, по време на който достигна до четвъртфиналите на силната WTA 500 надпревара в Ийстбърн и впоследствие записа втори успех в основната схема на турнир от Големия шлем. Нашето момиче пренесе страхотните си изяви и на Чаланджър надпреварата на клей в шведския град Бостад, където днес постигна втора поредна победа, класирала я за четвъртфиналната фаза. Въпреки че загуби сет, българката успя да се справи със съпротивата на световната №164 Ипек Оз, оформяйки крайното 6:2 3:6 6:2, като по този начин си гарантира сблъсък с 34-годишната румънка Михаела Бузарнеску.

Двубоят започна по великолепен начин за софиянката, която спечели още откриващото подаване на противничката си и впоследствие продължи да бъде агресивна при посрещане, за да дублира аванса си от пробив за 4:1. Нашата сънародничка се възползваше от неубедителните изяви на туркинята и безпроблемно съхрани преднината си, затваряйки дебютния сет в своя полза.

Последва обаче значителен спад в представянето на Томова, която на старта на втората част допусна серия от непредизвикани неточности, довели до ранен пробив в актива на опонентката. В края на сета Оз изпита известни колебания, но въпреки това не позволи обрат и така станахме свидетели на трети решителен сет.

Финалната част се разви по идентичен начин с откриващата, тъй като родната ни представителка отново демонстрира забележителни качества в дългите размени от основната линия и бързо си изгради преднина от два пробива и 4:0. Високото ѝ ниво на игра се запази до самия край на мача, като след точно час и 38 минути престой на корта тя можеше да ликува с крайния успех.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Страхотните изяви на Томова продължават: Вече е само на победа от топ 100! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | бостад | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook