Страхотно начало на 2017 за Цвети Пиронкова

от в 11:47 на 01.01.2017
Георги Христов

Цветана Пиронкова триумфира след първия си мач от новата 2017-а година. Българката се наложи с 6:4, 5:7, 6:3 над Галина Воскобоева на старта на турнира в Шънчжън, Китай. Това е нейна общо трета победа от четири срещи срещу тази опонентка.

В първия сет двете си размениха пробиви, а след това Воскобоева направи втори, за да поведе с 4:2. В този период от мача Цвети допускаше много непредизвикани грешки от форхенд и не успяваше да бъде убедителна с първия си сервис.

Последваха три от най-добрите геймове на българската тенисистка №1, която загуби само четири точки в тях. Пиронкова обърна до 5:4 в своя полза и застави опонентката да сервира за оставане в сета. На изключително ниво бе бекхендът на Пиронкова, която създаваше големи проблеми на опонентката.

Воскобоева не издържа на напрежението и допусна пак да загуби подаването си на 30, а с това и тази част.

След почивката двете си размениха куп пробиви. Пиронкова имаше добър аванс от 5:4, но допусна да загуби три последователни гейма и се стигна до изравняване на общия резултат.

Драмата продължи и в третия сет. В третия сет Воскобоева проби, а след това и пропусна възможност за втори път да вземе подаването на Пиронкова за 3:0. В поредица оспорвани геймове Пиронкова съумя да направи пълен обрат за 3:2. До края тя нямаше никакви проблеми и взе откриващата победа за своя нов сезон.

Пиронкова, която в момента е 64-а в света, участва за втори път на състезанието в Шънчжън. През 2013 г. тя записа победа и загуба в квалификациите на турнира.

Дотук Пиронкова си е осигурила 30 точки за световната ранглиста и 7238 долара от наградния фонд. Във втория кръг я очаква двубой с поставената под номер 8 Алисън Риске (САЩ), която победи участващата със специална представителка на домакините Лин Жу с 7:6(5), 7:6(5).

39-ата в ранглистата Риске е спечелила единствената среща с Пиронкова дотук. Това стана на US Open 2013 - 6:3, 6:3.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Страхотно начало на 2017 за Цвети Пиронкова Георги Христов
Теми:  
галина воскобоева | тенис | цветана пиронкова | шънчжън

Коментари





Следвайте ни в Facebook