"Странно старче; претоварен е от живота": Безумните обиди на Опелка към главния съдия

от в 16:36 на 18.07.2024
Калоян Соколов

Райли Опелка винаги е бил от играчите, които не са се страхували да изразяват свободно своето мнение и възгледи, дори когато това е можело да му навлече проблеми. 211-сантиметровият гигант в миналото редица пъти е критикувал ATP и е претендирал, че тенисистите на практика са принудени оцеляват, сравнявайки техните доходи със звездите в NBA.

Опелка освен това неведнъж е заявявал, че играчите на двойки са силно надценени, а освен това преди две години беше определил своя колега Фернандо Вердаско като "измамник", след като испанецът беше хванат със забраненето вещество метилфенидат, но продължи да го използва, защото имаше медицинско позволение. Всички тези изяви през времето донесоха множество глоби на гиганта, а най-солената (10 хиляди долара) беше повлияна от огромното лого върху розовата чанта, с която бившия номер 17 излезе за двубоя си от втория кръг на US Open преди 3 години.

Гигантът пък не се нуждаеше от дълго време, за да се вкара в нова противоречива ситуация и влезе в полезрението на медиите по грешните причини още при първата си изява на ниво ATP от 2 години насам. Американецът изиска един от подавачите на корта да върши по-бързо своята работа, но изглежда на Опелка не му беше приятно да бъде толкова остър с въпросното момче и държеше да му обясни защо това се налага.

"Съжалявам, трябва да сте бързи, защото Фъргъс (Мърфи) е винаги претоварен от живота. Той е лош рефер и обича предупрежденията. Направо ги обожава. Той е един наистина много странен старец - завърши този монолог на бившия финалист от Мастърса в Монреал, който не беше никак коректен спрямо главния съдия Фъргъс Мърфи.

Самият арбитър обаче не чу тези думи на тенисиста, а от Tennis TV бързо свалиха видеото, в което ясно можеше да чуем думите на двуметровия играч. Припомняме ви, че Мърфи е "голям любимец" и на Ник Кирьос, който го е наричал "картоф" неколкократно на корта и често в социалните мрежи е недоволствал от високите позиции на въпросния съдия в ATP Тура.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Странно старче; претоварен е от живота": Безумните обиди на Опелка към главния съдия Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook