Стряскаща заявка: Швьонтек стартира защитата на титлата си с "геврек" и само 1 загубен гейм

от в 20:22 на 28.08.2023
Мартин Петков

Ига Швьонтек стартира по обичайния за себе си начин своето участие в турнирите от Големия шлем, давайки стряскаща заявка за спечелването на трофея, и вече е във втория кръг на тазгодишния US Open. Защитаващата шампионка в надпреварата изнесе същински тенис мастърклас на световната номер 86 Ребека Патерсон, като я разгроми за само 58 минути на корта - 6:0 6:1. С това полякинята се класира за втория кръг в Ню Йорк, където ще се изправи срещу бившата представителка на топ 20 Дария Савил.

Началото на двубоя за световната номер едно беше повече от отлично, след като тя още от първата точка наложи своето темпо в разиграванията и имаше нужното спокойствие да гради атаките си по желания от себе си начин, което ѝ донесе ранен пробив. Оттам насетне топ поставената в схемата напълно осуетяваше опитите на шведката да бъде агресивна, като държеше топката в близост до основната линия и си даваше необходимото време да пласира печеливши удари, отвели я до "геврек" в откриващия ѝ сет на тазгодишния US Open.

На старта на втората част настъпи и единствената кризисна ситуация за фаворитката в хода на срещата, след като тя изгуби концентрация и се оказа догонваща при 0:40, ала бързо влезе в ритъм и отстоя подаването. Въпреки това, то Патерсон най-после намери нужното вдъхновение в играта си и съумя да спечели дебютния си гейм за мача, като изравни за 1:1, но това се оказа последният положителен момент за нея в Ню Йорк, предвид факта че 4-кратната шампионка в Големия шлем взе всичко в свои ръце за остатъка от двубоя и подпечата успешния си старт в турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стряскаща заявка: Швьонтек стартира защитата на титлата си с "геврек" и само 1 загубен гейм Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | ига швьонтек | Ребека Патерсон

Коментари





Следвайте ни в Facebook