"Съдбата е в услуга на смелите": Щастливите сълзи на шампиона Циципас (видео)

от в 09:30 на 15.04.2024
Калоян Соколов

"Съдбата е в услуга на смелите" - това написа Стефанос Циципас върху камерата на корта, след като беше завоювал своята 3-та титла на Мастърса в Монте Карло. Гъркът само пред малко повече от година достигна до втория си "мейджър" финал и изглеждаше готов да се бори за първата позиция в световната ранглиста, но последва неочакван спад, който продължи чак до началото на миналата седмица и никой не считаше Циципас за сериозен претендент за купата в Княжеството, имайки предвид, че той вече беше напуснал топ 10 и нямаше нито един достигнат финал през сезона.

Всичко това обаче се промени само за няколко дни, в които Стефанос ни дари с най-доброто от своята игра и записа три поредни победи над топ 10 представители, за да оформи своя хеттрик от титли в Монако, а очевидно този успех значеше повече от всеки друг досега в неговата кариера, защото облекчението на лицето на настоящия номер 7 беше изписани и щастливите сълзи не закъсняха.

"Какво значат сълзите? Преминах през толкова много трудности през последната година. Невероятно е отново да бъда на подиумите и да печеля турнири. Не мога да благодаря достатъчно на моето семейство и приятели, които продължиха да вярват в мен през цялото време, въпреки че опрделено не е било най-лесното нещо на света. Вярвам, че там някъде има Господ и му благодаря, че направи това възможно. Третата титла е дори по-специална от предходните две. Истината, е че бях изключително нервен и много исках да спечеля третия си трофей в Монте Карло. В крайна сметка това действително се случи и съм един много щастлив човек в момента" - сподели бившият номер три по време на церемонията по награждаването.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Съдбата е в услуга на смелите": Щастливите сълзи на шампиона Циципас (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | монте карло | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook