Сълзи от щастие: Нов престижен успех за Швьонтек и първи финал в Доха!

от в 19:04 на 25.02.2022
Мирела Николова

Ига Швьонтек демонстрира великолепна игра през последната седмица, която я изведе до първи финал на WTA 1000 турнир в нейната кариера. Днес полякинята изнесе нов блестящ двубой в Доха и сломи съпротивата на световната №6 Мария Сакари, срещу която не бе печелила нито сет в предишните им три официални срещи. Шампионката от Ролан Гарос 2020 обаче успя да счупи каръка, надделявайки над гъркинята в последователни сетове - 6:4 6:3, за да си гарантира участие в сблъсъка за титлата, където ще се изправи срещу Анет Контавейт. 

Швьонтек се нуждаеше от известно време, за да навлезе в мача, тъй като в дебютните минути от него бе бледа сянка на себе си и плитките ѝ удари ставаха лесна плячка за нейната опонентка, която постави под напрежение откриващите ѝ подавания и си осигури преднина от ранен пробив, която по-късно разви до 3:1. Изоставането не обезкуражи по никакъв начин полякинята и в следващите геймове тя успешно налагаше своя ритъм на игра, извел я до връщане на брейка и обрат в резултата. Решителният момент дойде в десетия гейм, когато световната №8 предприе пътя на атаката, което ѝ позволи да осъществи пробив, с който прибави откриващата част към своята сметка.

Във втория сет Сакари продължи със стабилните си изяви от основната линия и така на два пъти се озоваваше напред в резултата с аванс от брейк. Това обаче не бе от значение за Швьонтек, която всеки път успяваше да повиши своето ниво в ключовите моменти, за да навакса пасива си. В края на частта тя влезе в серия от 4 поредни гейма в своя актив, за да подпечата билета си за заключителния етап на надпреварата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сълзи от щастие: Нов престижен успех за Швьонтек и първи финал в Доха! Мирела Николова
Теми:  
wta | доха | ига швьонтек | мария сакари | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook