Сълзите на шампионката от Уимбълдън: Вондроушова по неволя прекрати кариерата на Стрицова

от в 15:54 на 05.09.2023
Калоян Соколов

Вчера Маркета Вондроушова записа своята 11-та поредна победа в Големия шлем, осъществявайки обрат над местната представителка Пейтън Стърнс и по този начин се класира за 1/4-финалите на US Open. Точно поради тази причина, то беше много изненадващо, когато камерите уловиха световната номер девет да плаче във фитнеса на турнира, а Барбора Стрицова правеше всичко възможно да я утеши.

Оказва се, че Вондоушова е получила травма в играещата ръка и е взела трудното решение да се откаже от надпреварата на двойки, за да се опитва да се възстанови за следващия си двубой поединично. Наглед това е напълно в реда на нещата, но този път ситуацията е малко по-специална, защото шампионката от Уимбълдън си партнираше именно със Стрицова, за която US Open е последният турнир в кариерата ѝ.

Двете чехкини към този момент вървяха страхотно в турнира и дори отстраниха своите сънародничка Барбора Крейчикова и Катерина Синякова, които бяха топ поставени в основната схема. Всичко това означаваше, че Вондроушова ще лиши своята партньорка от възможността да се сбогува подобаващо с професионалния си път в тениса и изглежда изпитваше сериозна вина от този факт, но Стрицова реагира като една изключителна добра приятелка и не спря да прегръща сребърната медалистка от Токио, докато не я откъсне изцяло от негативните емоции.

Все пак 37-годишната тенисистка все още е в надпреварата на смесени двойки, където играе заедно със Сантяго Гонзалес, така че все пак ще излезе поне още веднъж на корта. Стрицова е бивша номер едно на двойки, само че също така беше първокласна състезателка на сингъл и може да се похвали с достигане до полуфиналите на Уимбълдън. Бившата номер 16 отсъстваше цели две години от спорта, ала през този сезон направи невероятно завръщане, печелейки трофея от Уимбълдън заедно с Шу-Вей Шие.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сълзите на шампионката от Уимбълдън: Вондроушова по неволя прекрати кариерата на Стрицова Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | барбора стрицова | любопитно | маркета вондроушова

Коментари





Следвайте ни в Facebook