Супер дерби: Григор Димитров срещу Джокович в Синсинати (видео)

от в 03:20 на 16.08.2018
Мария Петрова

Григор Димитров започна успешно защитата на титлата си от "Мастърс 1000" в Синсинати. Най-добрият български тенисист надигра непоставения Миша Зверев от Германия със 7:6(5), 7:5. Така в следващата фаза предстои да видим изключително дерби между Гришо и бившия №1 Новак Джокович в трети кръг.

Сърбинът води със 7:1 в преките мачове помежду им. Той надви тази година първата ни ракета с 6:4, 6:1 в Куинс. На твърди кортове Джокович е губил само един сет в четири мача помежду им - през 2016 в Париж, но при игра в зала.

В първия сет Григор започна ужасно. Опитният Зверев го изненада с пробив в първия гейм и поведе 3:1. Гришо обаче реагира на ниво и спечели три поредни гейма в своя полза. Пробивът дойде в шестия гейм, независимо че германецът се бори и спаси четири шанса преди да се предаде при петия опит пред Димитров. Стигна се до тайбрек, в който Димитров с лекота поведе 4:1 точки, но след това допусна спад и позволи на Зверев да изравни - 4:4. Все пак Григор първи достигна до сетбол и го реализира - 7:5 точки.

След почивката Димитров проби в гейм №11 и до края задържа аванса си и взе шестата си поредна победа в състезанието.

В момента Гришо защитава 1000 точки за ранглистата по време на турнира в Охайо. Ако той не успее да се справи с тази задача, ще изпадне от топ 5 на ранглистата.

ПРОГРАМАТА ЗА ЧЕТВЪРТЪК!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Супер дерби: Григор Димитров срещу Джокович в Синсинати (видео) Мария Петрова
Теми:  
григор димитров | миша зверев | новак джокович | синсинати | тенис | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook