Супер Хуберт: Хуркач измъкна трисетовата драма с Рууд и е финалист в Монреал!

от в 00:20 на 14.08.2022
Калоян Соколов

Хуберт Хуркач и Каспър Рууд се оказаха единствените поставени полуфиналисти на Мастърса в Монреал и всеки от тях усещаше как пред него се открива златна възможност за неочакван триумф. Полякът вече имаше един трофей от подобна категория, докато Рууд не можеше да се похвали със същото и изглежда до голяма степен това обстоятелство повлия сериозно на техния мач от финалната четворка в канадския град, тъй като осмият поставен остана по-спокоен в решителните моменти и се поздрави с крайния успех - 5:7 6:3 6:2, за да си осигури среща за титлата с един измежду Пабло Кареньо Буста и Даниел Еванс.

Началото беше значително по-силно за Хуркач, който отново можеше да разчита на мощния си начален удар и оттам нататък с лекота конструираше точките. Норвежецът пък беше на противоположния полюс, изигравайки много слаб дебютен сервис гейм и скоро световният номер 10 се сдоби с пробив преднина. Рууд обаче започна по сходен начин и вчера срещу Феликс Оже-Алиасим, след което беше безупречен в изявите си и до голяма степен нещата се повториха.

Финалистът от Ролан Гарос навакса изоставане от 0:3 гейма и експлоатираше колебливия форхенд на опонента си. Четвъртият поставен съумяваше да се защитава по перфектен начин и удължаваше максимално разиграванията. Така се оформи една сериозна битка от дъното на корта, която не беше никак по вкуса на Хуркач и той предаде за втори път подаването си при 5:5, а впоследствие по-високоранкираният състезател затвори сета на собствено подаване.

Рууд удължи силната си поредица и веднага осъществи пробив за старта на втората част, ала допусна мигновен рибрейк. Полякът ясно си даде сметка, че не би могъл да надделее в продължителните размени и изостри значителни своите отигравания. Излизанията към мрежата също се превърнаха в основен прийом за 196-сантиметровия играч, който показваше феноменални реакции в тази зона от корта. Именно въпросната тактика напълно обърна хода на срещата, защото скандинавецът стоеше изтеглен твърде назад и нямаше никакъв шанс да реагира на стоп волетата от ракетата на бившия шампион в Маями, чиито силни изяви го изведоха до паритет в общия резултат.

Световният номер 7 взе аванс от 40:0 в дебютния си сервис гейм за сета, но допусна няколко бързи грешки и изведнъж полякът се сдоби с точка за пробив. Последва сериозна намеса на мрежата при ретура на Хуркач, като тя собственоръчно му позволи да отмъкне началния удар на норвежеца и оттам насетне десетият в света беше абсолютен доминант в двубоя, удвоявайки почти моментално преднината си и не след дълго осмият поставен се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Супер Хуберт: Хуркач измъкна трисетовата драма с Рууд и е финалист в Монреал! Калоян Соколов
Теми:  
atp | каспър рууд | монреал | Обзори | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook