Съперникът на Григор в Маями: В момента играя добър тенис и нямам намерение да спирам дотук

от в 13:20 на 24.03.2023
Калоян Соколов

Турнирът в Маями завинаги ще остави белег в кариерата на Ян-Ленард Щруф. Германецът преживя един от най-тежките си моменти в кариерата, когато през миналата година счупи крака си точно на това място, след като претърпя падане на корта и впоследствие му се наложи да отсъства почти през целия сезон. Бившият номер 29 обаче бързо навлиза в оптималната си форма и е записал 8 успеха в последните си 10 срещи. Щруф изглежда напълно преодолял инцидента от предходното издание на състезанието във Флорида, тъй като му се наложи да излезе на същото съоръжение, където се случи въпросната злополучна травма, но това не му направи впечатление и той записа победа над Фабио Фонини, за да си гарантира двубой с Григор Димитров, а изглежда, че Ян-Ленард далеч не смята да се задоволява само с това и има в пъти по-високи цели:

"Хубаво е да бъда отново тук. Градът е прекрасен, както и самата надпревара. Не съм се чувствал странно и въобще не съм отделял внимание на този факт. Когато видях програмата, то за момент си помислих, че става въпрос за същия корт, само че веднага насочих вниманието си към срещата.

Определено не е лесно. Чувствам сякаш съм започнал кариерата си отначало, защото вече бях свикнал да играя в основната схема на най-големите турнири и не ми е лесно да се върна обратно към това да участвам в пресявките на състезанията от Големия шлем.  Към момента все още се приспособявам, защото нивото в нашия спорт се е повишило още повече през последните 2 години и ако си мислиш, че ще успееш да се завърнеш бързо при най-добрите, то със сигурност не си познал. Определено отнема време, а и други момчета знаят как си се намирал много високо в класацията и това ги мотивира още повече да те победят. Спомням си как аз разсъждавах по същия начин, когато играех срещу най-добрите и мога само да бъда доволен от прогреса си през последни няколко седмици, имайки предвид всички тези обстоятелства.

Беше чудесно да спечеля срещу Фабио, защото той води с 3:1 в преките си двубои срещу мен, така че оценявам тази победа наистина много. Сезонът се развива добре за мен, играя добър тенис и искам да продължа по същия начин. Желанието ми е да не спирам дотук, а да се изкача още по-високо, но основното е да се наслаждавам на играта си, докато останалото ще се нареди от само себе си. Не знам колко далеч мога да стигна, но ще дам най-доброто от себе си и ще работя наистина здраво" - закани се Щруф.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Съперникът на Григор в Маями: В момента играя добър тенис и нямам намерение да спирам дотук Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | любопитно | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook