Съперникът на Надал на финала в Бощад: Тенисистът, който отстрани Григор на Аустрелиън Оупън

от в 18:43 на 20.07.2024
Калоян Соколов

 Нуно Борхес ще е съперникът на Рафаел Надал във финала на ATP 250 клей надпреварата в шведския град Бощад. Португалецът се намираше в серия от пет поредни загуби преди настоящата седмица, но показва страхотна форма през последните дни и достигна до сблъсъка за трофея далеч по-лесно от Надал, губейки само един сет в досегашните си четири мача.

Днес световният номер 51 преодоля съпротивата на Тиаго Аугустин Тиранте с рутинното 6:3 6:4 за 1 час и 10 минути игрово време. Тиранте премина през 3 последователни тежки битки в максималния 3-сетов формат и Борхес се възползва от умората на тенисиста, който отстрани защитаващия шампион Андрей Рубльов, за да се класира за своя първи финал в ATP Тура, справяйки се успешно в дебютния си 1/2-финал на това равнище.

Професионалната кариера на португалеца започва чак на 24-годишна възраст, защото преди това той играе колежански тенис в университета на Мисисипи и достига до номер едно в националната ранглиста на САЩ. Въпреки късното начало, то Борхес досега е спечелил 10 титли във Фючърс Тура и още 6 на ниво Чаланджър, а сега най-после изглежда готов да пренесе изявите си и в най-елитния ешалон от състезания.

Безспорно най-голямата победа на 27-годишния играч идва през тази година в третия кръг на Аустрелиън Оупън, когато надигра нашия Григор Димитров, за да се класира за първия си "мейджър" осминафинал, а преди няколко записа успех и над Стан Вавринка в откриващия кръг на турнира в Букурещ.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Съперникът на Надал на финала в Бощад: Тенисистът, който отстрани Григор на Аустрелиън Оупън Калоян Соколов
Теми:  
atp | бощад | любопитно | нуно борхес | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook