Сърбия ликува: Кецманович шокира Беретини е и на първи Мастърс 1/4-финал!

от в 22:53 на 16.03.2022
Диана Андреева

Матео Беретини се превърна в седмия представител на топ 10 в АТР подреждането, който допуска неочаквано поражение в Индиън Уелс. Загубата на италианеца стана факт след 3:6 7:6(5) 4:6 и го остави на крачка от четвъртфиналите на надпреварата. В непреодолимо препятствие за Беретини днес се превърна изненадата на BNP Paribas Open 2022 - Миомир Кецманович, повалил Марин Чилич и Ботик Ван де Зандсхулп по пътя към четвъртфиналите, където го очаква местния любимец Тейлър Фриц. 

Младокът даде сериозна заявка в началните минути на мача, спечелвайки откриващата точка след впечатляващ уинър, с който загатна предстоящото да се случи на корта. Кецманович пое събитията изцяло в свои ръце и не остави абсолютно никакъв шанс на съперника. След поредица от блестящо пласирани удари сърбинът нанесе първия пробив в двубоя за 3:1. Впоследствие аутсайдерът не загуби концентрация и скоропостижно сетът приключи в негова полза - 6:3. 

Италианецът не позволи разочарованието от изхода на предходния сет да повлияе на играта му във втората част, успявайки да стабилизира нивото си. Въпреки това обаче той трябваше да се бори за всяка точка на собствен сервис, тъй като младокът нямаше намерение да отстъпва и наказваше всеки един по-плитък начален удар на противника. Подавайки при 5:5, Беретини бе поставен пред сериозен тест и трябваше да спасява скрит мачбол,  ала той не трепна и успя да отрази шанса пред световния №61. Последваха лишени от драма минути и така този толкова оспорван сет щеше да бъде решен в тайбрек. 

В него двамата демонстрираха изумителна воля за победа и разгърнаха своя потенциал, което доведе до пълно изравняване на силите. Беретини показа най-доброто си лице и съумя да материализира още първата си възможност за спечелване на сета, а с това съумя да сложи точка на тази част, продължила точно един час. 

В решаващия сет двамата бяха недосегаеми в собствените си сервис геймове и нито един от тях не успяваше да достигне до шанс да пречупи съперника, но статуквото бе нарушено при 4:3 в полза на Кецманович. Пръв сърбинът се докосна до възможност да реализира пробив, ала Беретини отрази точката за брейк и на свой ред си осигури два шанса да отмъкне противниковото подаване, но световният номер 61 не трепна и паритетът в резултата отново настъпи - 4:4.

Неочаквано Кецманович повиши сериозно равнището си, като сърбинът спечели продължително разиграване от дъното на корта в деветия гейм, което сякаш му вдъхна нужната увереност. В последвалите точки Беретини изглеждаше безпомощен на корта и закономерно противникът му успя да пробие за 6:4, с което си гарантира най-престижния успех в своята кариера до момента, както и място в дебютен Мастърс четвъртфинал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сърбия ликува: Кецманович шокира Беретини е и на първи Мастърс 1/4-финал! Диана Андреева
Теми:  
atp | беретини | индиън уелс | матео беретини | миомир кецманович | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook