Със само 4 допуснати гейма: Швьонтек разгроми Сакари и е новата шампионка на ИУ!

от в 21:15 на 17.03.2024
Елеонора Александрова

Ига Швьонтек затвърди феноменалното си представяне в тазгодишното издание на Индиън Уелс, като по подобие на предните си двубои, не допусна сет и на финала, побеждавайки представителката на топ 10, Мария Сакари с 6:4, 6: По този начин 22-годишната тенисистка спечели своята втора титла в "Рая на тениса", след като триумфира в Калифорния през 2022-та.

Световната номер 1 започна рутинно двубоя, реализирайки ранен пробив. При 3:0 обаче представителката на южната ни съседка изглеждаше не бе готова да се откаже и съумя да се завърне в играта и да изравни геймовете. Следваха кратки подавания, чрез които и двете печелеха геймовете си от собствен сервис до 5:4, когато четирикратната "мейджър" шампионка проби началния удар на опонентката си и поведе с 6:4.

По подобие на предния сет, Швьонтек спечели подаване от началния удар на Сакари. За разлика от първата обаче, във втората, лидерката в WTA ранглистата не допусна обрат в следващите геймове и изцяло пое контрола в свои ръце. Без да остави шансове на гъркинята, със силна игра във всички аспекти световната номер 1 "върза геврек" над противничката си и по този начин ознаменува своята 19-та титла в кариерата си!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Със само 4 допуснати гейма: Швьонтек разгроми Сакари и е новата шампионка на ИУ! Елеонора Александрова
Теми:  
ига швьонтек

Коментари





Следвайте ни в Facebook