Със серия от 10 поредни гейма: Рибакина показа, че е напълно оздравяла и стартира триумфално в Париж

от в 12:51 на 28.05.2024
Елеонора Александрова

Елена Рибакина трябваше да пропусне турнира в Рим, където бе в ролята на действаща шампионка, поради болест, ала изглежда, че здравословните проблеми на една от най-добрите тенисистки в Тура са в историята. Макар и да показала моментни колебания в началните минути на първия си кръг в Ролан Гарос, то тя не допусна изненади и победи Грийт Минен с 6:2 6:3, а в следващия кръг би могла да оформи сблъсък с бившата номер едно Анджелик Кербер.

Липсата на игрова практика през последните няколко седмици си пролича при световната номер 4 още в първия гейм, когато допусна пробив на 0, а белгийката затвърди аванса си, спечелвайки следващия гейм. Шампионката от Уимбълдън преди 2 години обаче постепенно започваше да намира темпото си и разчитайки на своето физическо надмощие съчетано с характерните за нея мощни начални удари и форхенди, като тя не само обърна сета в своя полза, но наложи същинска доминация, печелейки всички останали геймове.

Световната номер 85 демонстрираше солиден тенис в началото на втората част, ала вдъхновената Рибакина продължаваше да показва класата си, реализираайки безброй уинъри. Така първата ракета на Казахстан си осигури преднина от 4:0, след което нейната игра претърпя лека криза, характеризираща се с немалко непредизвикани грешки. Това позволи на Минен да заиграе по-отпуснато и следователно да намали аванса на шампионката от Щутгарт на един пробив, а при 5:3 бе близо до заличи изцяло преднината на своята опонентка, ала Рибакина показа достатъчно здрави нерви в последния гейм и се поздрави с първата си победа в тазгодишния Ролан Гарос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Със серия от 10 поредни гейма: Рибакина показа, че е напълно оздравяла и стартира триумфално в Париж Елеонора Александрова
Теми:  
wta | греет минен | елена рибакина | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook