Със стил: Сабаленка "върза геврек" на шампионката в Хертогенбош и е сред топ 8 на Уимбълдън!

от в 20:00 на 10.07.2023
Мартин Петков

Арина Сабаленка намери оптималния си ритъм върху "свещената трева" и отново е в четвъртфиналната фаза на Уимбълдън. Беларуската през днешния ден изигра безспорно най-силния си мач в хода на кампанията си в All England Club и разгроми шампионката от Хертогенбош - Екатерина Александрова, след малко над час на корта - 6:4 6:0. По този начин световната номер две продължи успешно към финалната осмица на най-стария тенис турнир, където ѝ предстои да се изправи срещу носителката на трофея в Ийстбърн - Мадисън Кийс, която към момента е в серия от девет поредни победи.

Двубоят в първия си близо половин час игра далеч не ни предостави особено интригуващи ситуации, предвид факта че началните удари на двете тенисистки функционираха на изключително високо ниво и бяха определящи за наложената от сервиращите доминация. Постепенно с преполовяването на сета се стигна до известен спад в равнището на рускинята, която започна да изпитва затруднения с това да поддържа темпото на Сабаленка и шампионката от Аустрелиън Оупън се нуждаеше от цели шест брейкбола, преди да оползотвори последната си възможност в десетия гейм, с което направи първата крачка по пътя към победата.

На старта на втората част беларуската неутрализира зачестилите печеливши комбинации от страна на световната номер 22, като спечели дебютното си подаване, и оттам насетне взе връх над нея в разиграванията, посредством което скоропостижно се поздрави с пробив аванс на сметката си. Последва безпроблемно затвърждаване на предимството за Сабаленка, която с всяка изминала точка вдигаше все по-високо летвата в сблъсъка, като зададеното от нея темпо отново се оказа непосилно за Александрова, чиито удари рядко намираха очертанията на полето, докато втората поставена остана вярна на атакуващия си стил и "върза геврек" на съперничката, узаконявайки триумфа си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Със стил: Сабаленка "върза геврек" на шампионката в Хертогенбош и е сред топ 8 на Уимбълдън! Мартин Петков
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | екатерина александрова | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook