Със загуба срещу играч, от когото не е губил: Бившият шампион Медведев също напусна Монреал!

от в 20:10 на 08.08.2024
Елеонора Александрова

Алехандро Давидович Фокина шокира Даниил Медведев във втория кръг на турнира в Монреал. Талантливият испанец победи третия поставен с 6:4 1:6 6:4 за 1 час и 56 минути игрово време и записа своята седма победа над представител на топ 10. В следващия кръг световния номер 42 ще се изправи срещу победителя от двубоя между Карен Хачанов и Матео Арналди.

Първата част започна равностойно, като и двамата тенисисти печелеха бързо и безпроблемно своите подавания. Испанецът обаче шокираше фаворита с мощни удари от дъното на корта и пробивът стана факт в петия гейм.

Световният номер 5 отвърна на удара, стабилизирайки играта си и при 5:3 в полза на ибериеца, съумя да върне брейка. Въпреки силното представяне на Медведев през изминалите минути, Давидович Фокина бе непоколебим при ретур и при 5:4 той реализира още един пробив, чрез който да поведе в сетовете.

Последва наказателна акция от бившия номер 1. По-високоранкираният наложи своя мощен стил на игра, който затрудни сериозно опонента си и до края на цялата втора част фаворитът загуби само един гейм, за да изравни резултата в сетовете.

Въпреки катастрофалната втора част, по-нискоранкираният тенисист се мобилизира, докато Медведев започваше да допуска множество неточности в разиграванията и изгуби контрол над емоциите си. Непоставеният състезател пък изларваше съперника си извън релси с любимите си къси топки, а в резултат на това, той си осигури преднина от два пробива, която бе запазена до края на сета, за да запише първата си победа от 5 мача с руснака и така да изхвърли бившия шампион от турнира!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Със загуба срещу играч, от когото не е губил: Бившият шампион Медведев също напусна Монреал! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | даниил медведев | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook