Същата картина и без баща му: Циципас сервираше за успеха, но се срина срещу финалиста от София

от в 07:41 на 16.08.2024
Калоян Соколов

Стефанос Циципас сервираше за победата срещу Джак Дрейпър, но в крайна сметка напусна турнира още във втория кръг. Гъркът за първа седмица е без своя баща в ролята на треньор, след като го уволни заради фиаското на Мастърса в Монреал, но изглежда не само тези семейни драми са в основната на изключително незадоволителните резултати от страна на бившия номер 3 от началото на сезона.

Циципас се изправи срещу един от най-талантливите млади тенисисти, а именно Джак Дрейпър, който спечели 12 от последните 17 точки в мача и не се поколеба да запише четвъртата си победа над представител на топ 20 от началото на сезона - 3:6 6:4 7:5 за 2 часа и 20 минути игрово време, а на 1/8-финалите за британеца предстои среща с един измежду Феликс Оже-Алиасим и Каспър Рууд.

Първият сет беше изпълнен с множество грешки и незадоволително сервиране от страна на двамата. Циципас обаче се възползваше по-добре от проблемите на своя съперник на начален удар и стоварваше мощния си форхенд в съперниковото поле при всяка една възможност, за да осъществи пробив за аванс от 3:1. 9-ият поставен задържа преднината си до последно, отразявайки две точки за рибрейк и така поведе в отделните части.

Във втория сет качеството на игра се повиши значително и агресивният тенис властваше на корта. Сервиращите напълно доминираха и не видяхме нито една точка за пробив до 5:4 в полза на финалиста от Sofia Open, когато Циципас допусна две двойни грешки и заслужено мачът влезе в решителен сет.

Там бившият финалист имаше 3 точки за пробив още на старта, но показа разконцентрирана игра на ретур и левичарят съумя да се измъкне. Балканецът продължаваше да стои по-добре на корта и реализира брейк във възможно най-добрия момент, осигурявайки си възможност да сервира за победата при 5:4. Последва обаче напълно необясним колапс в действията на по-високоранкирания играч, който взе само още де точки до края на мача и записа поредното си ранно отпадане.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Същата картина и без баща му: Циципас сервираше за успеха, но се срина срещу финалиста от София Калоян Соколов
Теми:  
atp | джак дрейпър | Обзори | синсинати | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook