Също толкова добър и на трева: Зверев надви един от най-опасните непоставени в Хале

от в 21:30 на 19.06.2024
Елеонора Александрова

Александър Зверев направи най-добрия си сезон на клей, печелейки титлата в Рим и стигайки до финала в Ролан Гарос, но тази седмица показва, че може да загърби разочарованието от загубения спор за титлата в Париж с Карлос Алкарас и да играе първокласен тенис на трева. След като световният номер 4 започна кампанията си в Хале с трисетова победа над световния номер 474, Оскар Оте, днес Саша се класира за 1/4 финалите с двусетова победа над Лоренцо Сонего с резултат 6:4 7:6(5) и ще срещне Артур Фис на 1/4-финалите, който днес надви местния представител, Доминик Кьопфер.

Срещата започна по мечтан начин за местния представител. Още в първия гейм италианецът показваше сериозни колебания, допускайки немалко непредизвикани грешки и закономерно беше пробит. Макар и след това Сонего да бе стабилизирал играта си, Зверев не губеше темпото си на игра и успешно запазваше преднината си. 

В драматичен девети гейм, продължил близо 10 минути, световният номер 4 беше близо до това не само да реализира втори пробив, но и да спечели сета. Все пак аутсайдерът съумя да спаси и четирите сетбола на опонента си, ала това не беше достатъчно, понеже финалистът от Ролан Гарос спечели следващия си сервис гейм, губейки едва една точка и по този начин затвори сета в своя полза.

Втората част предложи значително по-динамични разигравания, в които уинърите се множаха с лекота и за двамата играчи. Нито един от тенисистите нямаше брейкпойнт в хода на целия сет и закономерно се стигна до тайбрек.

Дългият гейм започна обещаващо за по-ниско ранкирания тенисист, който спечели първите 3 точки, ала Зверев бързо обърна нещата в своя полза. Макар и Сонего смело да опитваше да си върне контрола в резултата,  бившият номер не допусна обрат, като с резултат 7:5, се класира за финалната осмица в Хале, преодолявайки съпротивата на бившия шампион на трева в Анталия и финалист в Ийстбърн!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Също толкова добър и на трева: Зверев надви един от най-опасните непоставени в Хале Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | лоренцо сонего | Обзори | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook