Състезател с български произход се класира напред на юношеския Ролан Гарос!

от в 09:09 на 08.06.2021
Диана Андреева

Виктор Лилов бе един от най-проспериращите и обещаващи млади таланти до 12 и 14 години в световния тенис. След продължителни тренировки в родния си град Виктор и семейството му напускат България и се установяват в САЩ, където той продължава развитието си в спорта. До момента обаче изявите му в Тура както при младежите, така и при професионалистите не оправдават първоначалните очаквания.

Лилов е 54 в ранглистата за младежи, а днес той направи своя дебют на Ролан Гарос. И не само, че за първи път излезе на кортовете в Париж, но и записа категорична победа с 6:2 6:2 над Антоан Гибалдо, която го класира в следващия етап от турнира. Там го очаква Лука Гарди, който започна сезона като част от топ 20 на Junior Boys Ranking.

До момента Виктор има само две участия при мъжете - през 2019 и 2021, но американецът все още не е намерил първата си победа на това ниво. Клеят е любимата настилка на младия тенисист и именно затова очакванията към него на тазгодишния Ролан Гарос са големи, макар че до момента през сезона той не е преминавал 1/4-финалната фаза на надпревара при младежите. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Състезател с български произход се класира напред на юношеския Ролан Гарос! Диана Андреева
Теми:  
ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook