Светлина в тунела: Махач елиминира един от най-големите конкуренти на Григор за Торино

от в 13:20 на 09.10.2024
Елеонора Александрова

Томаш Махач продължава да се радва на най-силния си сезон, като днес той елиминира един от преките конкуренти на Григор Димитров за финалите в Торино - Томи Пол с 3:6 6:4 6:3 за 2 часа и 5 минути игрово време.

По този начин 23-годишният тенисист стана третият чех достигал до 1/4 финалите на надпреварата в Шанхай, след Томаш Бердих и Радек Щефанек, а в битка за дебютния си полуфинал той ще се изправи срещу Карлос Алкарас, чиято серия от 12 поредни победи започна именно срещу Махач в мач от Купа "Дейвис".

Този мач бе от важно значение  и за Григор Димитров, тъй като американецът е един от преките конуренти на нашия топ тенисист за място във финалите на ATP и въпреки отпадането на нашия сънародник, то той няма да бъде изпреварен от никого в годишната ранглиста и ще запази своята 10-та позиция, докато Пол ще остане 11-ти

Срещата започна равностойно за двамата тенисисти, който безпроблемно печелеха своите подавания, но това се промени в петия гейм, когато Пол беше изправен пред два брейкола. Американецът обаче беше достатъчно солиден, за да спаси подаването си и оттам насетне загуби само още един гейм до края на сета.

Втората част също започна толкова добре за Пол, който поведе с ранен пробив, само че Махач вече беше реализирал два обрата в хода на седмицата и веднага възстанови паритета, след което проби още веднъж и вкара двубоя в трети решителен сет.

Там двамата играчи спечелиха първите си 3 сервис гейма на нула, но чехът разби тази тенденция и не даде нито точка на световния номер 13 в следващия му сервис гейм, а този път Пол нямаше как да повтори подвига си сещу Алехандро Табийо и на втори пореден турнир беше елиминиран от 30-ия поставен, който се класира за втория си 1/4-финал на ниво Мастърс.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Светлина в тунела: Махач елиминира един от най-големите конкуренти на Григор за Торино Елеонора Александрова
Теми:  
atp | григор димитров | Обзори | томаш махач | томи пол | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook