Световната №66 отново бе непреодолимо препятствие за Томова и я лиши от финал в Полша

от в 19:51 на 06.08.2022
Мирела Николова

През вчерашния ден Виктория постигна една от най-значимите победи в досегашната си кариера, тъй като достигна до полуфиналите на W100 турнира в полския град Гроджиск Мазовецки и именно с този успех си осигури дебют в челната стотица на световната ранглиста. Днес обаче тя не успя да направи още една крачка напред и записа двусетово поражение от световната №66 Магда Линет с 3:6 1:6. Двете състезателки се изправиха една срещу друга и през миналата седмица на надпреварата в Прага, когато резултатът отново бе в полза на полякинята.

Днешната среща не се различаваше особено от двубоя им преди 10 дни, тъй като бившата №33 отново засипваше половината на нашето момиче с дълбоки удари в ъглите, с което принуждаваше родната ни представителка да отстъпва далеч зад основната линия и да се отбранява. Играта на българката не разполагаше с необходимата острота, което в съчетание с честите непредизвикани грешки от нейна страна доведе до бърз аванс от пробив и 4:1, който впоследствие топ поставената съхрани, за да се приближи на сет от успеха.

Статуквото на корта остана непроменено и във втората част, като в нея Линет продължаваше да държи инициативата благодарение на изключително солидното си представяне във всеки един аспект и напълно изчистената си от неточности игра. За съжаление, Вики така и не успя да намери отговор на отлично конструираните атаки на опонентката и инкасира три брейк, довели до победа за световната №66 след само час и 15 минути игра.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световната №66 отново бе непреодолимо препятствие за Томова и я лиши от финал в Полша Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook