Световната номер 1 Барти триумфира с 10-та титла след успех над Андрееску!

от в 20:38 на 03.04.2021
Тея Кръстева

Водачката в световната ранглиста - Ашли Барти, вдигна втора поредна титла на турнира от сериите WTA 1000 - Miami Open, след категорична победа над Бианка Андрееску с 6:3 4:0! За съжаление, световната номер 9 бе принудена да се оттегли от двубоя в средата на втория сет, след като получи контузия на десния глезен по време на финалния сблъсък.

Откриващият сет се превърна в същински концерт на непредизвиканите грешки. Световната номер 9 показа прекалено неубедителна игра, като почти всяка нейна топка срещаше мрежата, и логично още в първия си сервис гейм тя загуби инициативата и допусна ранен брейк. Водачката в световната ранглиста при дамите пък бе абсолютно безпогрешна, като максимално притискаше своята опонентка, и съвсем закономерно си осигури комфортна преднина от 3:0 гейма. Тогава обаче и от ракетата на Ашли Барти започнаха да валят непрестанно непредизвикани грешки. В третия си сервис гейм, когато австралийката поведе с 40:0 след 3 поредни точки в мрежата от страна на Бианка Андрееску, Барти беляза сериозен спад в своята игра и допусна тотален обрат в подаването си, като в последствие и го загуби - 3:2. След това обаче последва ново неубедително представяне от канадката, която на бърза ръка се оказа догонваща с 40:15, и въпреки че шампионката от US Open 2019 съумя да изравни до 40:40, тя отново не намери сили да спечели собственото си подаване. Неубедителната игра на двете тенисистки се пренесе до края на първия сет, но все пак една идея по-агресивната игра от страна на световната номер 1 се оказа решаваща и тя прибави частта в актива си след 6:3, доближавайки се на сет разстояние от втора поредна титла в Маями.

Слабото представяне на Андрееску намери отражение и във втората част на срещата. Въпреки комфортната преднина от 40:15 световната номер 9 инкасира ранен брейк и отново влезе в ролята на изоставаща с 2:0 гейма. В следващото си подаване Бианка Андрееску падна на корта, като с това контузи десния си глезен, и логично бившата шампионка от Шлема не намери сили да обърне мача в своя полза. Тя допусна нов брейк, а след това Барти поведе с комфортното 4:0 в отделните геймове. Това се оказа и краят на срещата, след като световната номер 9 Бианка Андрееску обяви, че не може да продължи мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световната номер 1 Барти триумфира с 10-та титла след успех над Андрееску! Тея Кръстева
Теми:  
ашли барти

Коментари





Следвайте ни в Facebook