Световната номер 1 наруши противоепидемичните мерки в Мелбърн

от в 14:53 на 21.01.2021
Мирела Николова

Водачката в световната ранглиста Ашли Барти предстои да направи своето дългоочаквано завръщане на корта след 11 месеца извън игра поради пандемията от коронавирус. По-рано днес бе потвърдено, че тя ще вземе участие на турнира в Аделаида, наречен A Day At The Drive, където ще е в компанията на Симона Халеп, Наоми Осака и Серина Уилямс.

Австралийката, която за разлика от своите колеги не е поставена под карантина, бе хваната да нарушава стриктните правила в един от големите супермаркети в Мелбърн, тъй като не е носила задължителната за всички граждани предпазна маска. Малко след това мениджърът на Ашли публикува изявление, описвайки действията й като "невинна грешка" и казвайки, че 24-годишната тенисистка ще внимава повече за спазване на разпоредбите против разпространяване на заразата.

Ироничното е, че самата Барти преди няколко дни призова чуждестранните играчи внимателно да следват карантинните правила, като също така подчерта, че здравето на населението трябва да бъде най-важният приоритет за всички тях.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световната номер 1 наруши противоепидемичните мерки в Мелбърн Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | ашли барти

Коментари





Следвайте ни в Facebook