Световната номер 71 изненада Мертенс, Гоф продължава уверено към втория кръг

от в 10:33 на 11.08.2021
Диана Андреева

Камила Джорджи изненада световната номер 16 Елизе Мертенс и намери място в следващия етап от Мастърс турнира в Монреал. Италианката не загуби нито сет в мача с именитата си опонентка и се поздрави с крайния успех след 6:3 7:5. По този начин Джорджи си осигури сблъсък с Надя Подороска, която до момента не е съумявала да победи нито веднъж. 

За да доститне до днешния си триумф, Джорджи трябваше и успя да покаже игра на много високо ниво. Разнообразна от основна линия, Камила се справяше добре и на сервис, а може би най-ключовото за изхода на мача бе убедителната й игра в ключовите моменти - тя реализира 100% от брейкболите, с които разполагаше. По този начин Джорджи надигра своята опонентка и донесе една от изненадите на турнира до момента. 

Детето чудо Кори Гоф се справи без никакъв проблем с Анастасия Севастова. Тинейджърката продължава напред след като прекара едва 66 минути на корта. Тя надделя с 6:1 6:4 и по този начин си осигури сблъсък със световната номер 100 Анастасия Потапова. За да намери място в следващия етап Потапо се справи с доста по-високо класираната Шелби Роджърс - 7:6(6) 6:3. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Световната номер 71 изненада Мертенс, Гоф продължава уверено към втория кръг Диана Андреева
Теми:  
камила джорджи | кори гоф | тенис турнир в монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook