Световната номер едно Барти продължава без загубен сет на Уимбълдън!

от в 17:03 на 01.07.2021
Калоян Соколов

Ашли Барти изнесе ново много силно представяне на централни корт на Уимбълдън, за да надиграе талантливата Ана Блинкова с 6:4 6:3 и така да се класира за третия кръг на надпреварата в Лондон. Водачката в световната ранглиста имаше сериозни проблеми на начален удар, където допусна цели 10 двойни грешки, но все пак компенсира с останалите оръжия в арсенала си и стигна до заслужен успех.

Австралийката имаше нервен старт, като бързо се оказа догонваща с 0:2 гейма, само че съумя да си възвърне водачеството при 4:3. Непоставената състезателка обаче реализира мигновен рибрейк и възстанови паритета в резултата. Оттам насетне поставената под номер едно повиши обортите на игра, което в крайна сметка я изведе до спечелването на сета.

Във втората част самата Барти потегли с пробив аванс, който бързо бе върнат от световната номер 89. Блинкова стоеше напълно равностойно в размените от дъното на корта и често оставяше именитата си съперничка без отговор, ала по-големият опит на бившата шампионка от Ролан Гарос взе връх, за да може тя да заттвори безпроблемно срещата в своя полза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Световната номер едно Барти продължава без загубен сет на Уимбълдън! Калоян Соколов
Теми:  
wta | ашли барти | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook