Световният номер 7 и шампион от Монте Карло разделя Григор от място на финала в Шанхай

от в 17:07 на 13.10.2023
Калоян Соколов

Андрей Рубльов разделя Григор Димитров от място на финала в Шанхай. Руснакът взе реванш от Уго Юмбер за поражението, което французинът му нанесе през миналата седмица в Пекин и продължава да мечтае за втора "Мастърс" титла през сезона, след като вече грабна трофея в Монте Карло. Световният номер седем нямаше абсолютно никакви проблеми в днешния си двубой и се наложи с категоричното 6:3 6:2 за точно час и 29 минути игрово време.

Любопитното е, че всички шест досегашни мача на Григор и Рубльов са изиграни на твърда настилка, каквато е и тази в китайския мегаполис, като двамата са си разменили по три победи. Последният им сблъсък датира от миналата година във Виена, когато нашият сънародник надви руснака в последователни сетове.

Припомняме ви, че Рубльов е последният останал член на топ 10 в турнира и досега е абсолютно безкомпромисен в изявите си, след като премине към фазата на финалната четворка без загубен сет, но Григор също играе феноменален тенис през изминалите дни и наглед ни очаква един първокласен тенис спектакъл.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Световният номер 7 и шампион от Монте Карло разделя Григор от място на финала в Шанхай Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | бгтенис | григор димитров | следващ съперник | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook