Световният №1 пропуска Аустрелиън Оупън: Алкарас се отказа заради контузия!

от в 23:11 на 06.01.2023
Мирела Николова

По-малко от две седмици остават до началото на първия за годината турнир от Големия шлем, но преди минути стана ясно, че той ще бъде лишен от участието на световния №1 Карлос Алкарас. Новината бе съобщена лично от испанеца, който обяви в социалните мрежи, че е получил контузия в десния си крак по време на една от тренировките си.

"Когато се чувствах по най-добрия начин физически по време на своята предсезонна подготовка, получих контузия след напълно случайно, неестествено движение на тренировка. Този път засегната област е полумембранозният мускул на десния ми крак. Работих изключително усилено, за да бъда максимално готов за турнирите в Австралия, но за съжаление, няма да мога да взема участие в демонстративната надпревара Kooyong Classic, като също така се налага да пропусна и Аустрелиън Оупън. Това е трудна ситуация за мен, но трябва да остана оптимист, да се възстановя и да гледам напред. Ще се видим през 2024 г., Мелбърн!", написа 19-годишният тенисист.

Припомняме, че в края на миналия сезон, по време на който завоюва своята дебютна титла от Големия шлем, спечелвайки US Open, и се изкачи до лидерската позиция в световната ранглиста, тийнейджърът трябваше да се откаже от участие във Финалите на АТР отново заради контузия.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Carlos Alcaraz Garfia (@carlitosalcarazz)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Световният №1 пропуска Аустрелиън Оупън: Алкарас се отказа заради контузия! Мирела Николова
Теми:  
карлос алкарас

Коментари





Следвайте ни в Facebook