Световният №125 обърна Синер в Лион и постигна най-голямата победа в кариерата си

от в 21:13 на 20.05.2021
Мирела Николова

Артур Риндеркнех, намиращ се на 125-а позиция в световната ранглиста, изненада шестия поставен на турнира от категория АТР 250 в Лион - Яник Синер, и се класира за четвъртфиналите на надпреварата след трисетов успех с 6:7(7) 6:2 7:5, постигнат за повече от 2 часа и 30 минути на корта. В спор за място във финалната четворка французинът ще спори с екзекутора на Доминик Тийм - Камерън Нори.

Италианецът бавно навлезе в двубоя и в началото допускаше множество непредизвикани грешки, които бяха и причината да инкасира ранен пробив и да изостане с 1:4. Постепенно той намери своя ритъм и сведе неточностите си до минимум, което моментално се отрази на събитията на корта и съответно на резултата, тъй като Синер успя да върне допуснатия по-рано брейк и да възвърне паритета в геймовете. При 5:4 в своя полза Риндеркнех се възползва от неубедителните изяви на противника си от сервис линията и се сдоби с 2 сетбола, но така и не съумя да ги материализира.

Последваха рутинни подавания за двамата, което предопредели изходът на този сет да бъде решен в тайбрек, в който скилите бяха напълно изравнени, но въпреки това Синер намери начин да измъкне тази толкова оспорвана част и да я прибави към своята сметка.

Във втория сет Риндеркнех бе далеч по-стабилният тенисист на корта и превъзхождаше съперника си във всеки един аспект от играта. Това му помогна да спечели 5 поредни гейма и осъществявайки два пробива, французинът се откъсна напред със стабилен аванс от 5:1, който италианският представител така и не успя да навакса, и така мачът бе вкаран в трета решителна част.

Там Синер отново изостана с брейк още в началото, тъй като понижи нивото си на начален удар, а това даде своето отражение и върху развитието на разиграванията. В хода на сета италианецът на два пъти осъществяваше пробив, но веднага след това губеше ответното си подаване и по този начин Риндеркнех получи възможност да сервира за затваряне на мача. Заставайки на линията за сервис, представителят на Франция бе напълно безкомпромисен и триумфира с най-голямата победа в кариерата си. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световният №125 обърна Синер в Лион и постигна най-голямата победа в кариерата си Мирела Николова
Теми:  
atp | артур риндеркнех | лион | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook