Световният №430 бе на път да поднесе сензацията, но Фриц оцеля в Монте Карло

от в 15:12 на 12.04.2022
Владислав Риждов

Наскоро Тейлър Фриц триумфира с първата си Мастърс титла, когато надделя над Рафаел Надал в Индиън Уелс, само че преходът от хард към клей се оказа труден и днес американецът се спаси от сериозна сензация в Монте Карло срещу намиращия се извън топ 400 Лука Катарина. Местният състезател създаде сериозни проблеми на Фриц, но 13-ят в света реализира труден обрат - (6)6:7 7:6(5) 6:4, след 2 часа и 39 минути титанична битка.

Срещата изненадващо започна по-добре за представителя на Монако, който си извоюва водачеството в резултата още в дебютните минути на сета. Катарина излъчваше увереност във всяко свое отиграване и играеше съвсем равностойно срещу елитния си съперник. В средата на частта обаче 430-ят в света показа признаци на притеснение и след поредица от непредизвикани грешки паритетът бе възстановен. Това по никакъв начин не сломи духом местния тенисист и в края той имаше възможността да сервира за успеха в откриващия сет, но я пропусна. 

Въпреки че в по-голяма част от двубоя не се виждаше как шампиона от Индиън Уелс може да обърне събитията в своя полза, Фриц стартира тайбрека на високи обороти и за отрицателно време поведе с 6:3. Впоследствие обаче американецът отново се сблъска с вдъхновената игра от страна на своя колега, който сътвори впечатляващ обрат, за да се изстреля напред в общия резултат.

През втората част Фриц показа признаци на подем в играта си, но така и не успяваше да се откъсне напред в резултата. Американецът на два пъти пробиваше своя съперник, но Катарина отговаряше моментално. Участващият с "уайлд кард" по нищо не отстъпваше на опонента си и се доближи на гейм от сензационен успех. В крайна сметка обаче, се стигна до нов тайбрек, който до известна степен повтори този от предходния сет. Световният номер 13 започна силно, оттегляйки се с преднина от 4:2 при смяната на полетата. Последва изравняване на точките и напрежението при десетия в схемата се засили, но Фриц извади късмет в края, запазвайки шансовете си в мача живи.

Представителят на Княжество продължи да играе на върха на възможностите си в решаващия сет, докато напрежението върху Фриц се покачваше с всяка изминала точка. Катарина стартира по фантастичен начин, повеждайки с 2:0. Местният играч се справи отлично със запазването на аванса си и изглеждаше все по-вероятно да станем свидетели на първата сериозна изненада. От този момент обаче Фриц промени облика си на корта, фаворитът в срещата подобри формата си и заигра по-добре от в крайната фаза на двубоя. Първата ракета на САЩ върна равенството налице, а точката на спора бе сложена по неприятен начин, с двойна грешка от страна на аутсайдера, която изпрати напред неговия съперник.



Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Световният №430 бе на път да поднесе сензацията, но Фриц оцеля в Монте Карло Владислав Риждов
Теми:  
atp | лукас катарина | монте карло | обзор | тейлър фриц | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook