Световният №7: 8 от 10 лекари ми казаха, че няма да играя повече тенис през тази година

от в 08:49 на 27.07.2024
Калоян Соколов

Хуберт Хуркач сподели, че е заплашен от това да пропусне остатъка от сезона. Световният номер седем контузи тежко коляното си по време на двубоя си от втория кръг на Уимбълдън срещу Артур Фис, когато се опита да достигне до минаващ удар на французина чрез плонж и дори спечели въпросното разиграване, но впоследствие полякът имаше единствено сили да се изправи и да стисне ръката на своя съперник.

Последва мигновена операция, а Хуркач се надяваше, че ще може да участва на Олимпиадата, къдео планираше да играе на сингъл, двойки и смесени двойки, но в крайна сметка дори не отпътува за Париж, а изглежда шампионът от Мастъра в Шанхай е много вероятно да пропусне и голяма част от другите големи турнири през 2024-та:

"Когато се опитах да се изправя след падането на Уимбълдън, то стъпалото ми беше изкривено и станах само с помощта на коляното и квадрицепса. Обикновено възстановяването след подобна оперция отнема няколко месеца, но рехабилитацията протече много добре и до последно имах надежди за участие в Париж. Преди няколко дни обаче стъпих на корта, за да поиграя със сестра ми и усетих много голяма нестабилност в крака, така че просто не беше реалистично да играя на Олимпиада още на следващата седмица.

Истината е, че разговарях с редица специалист и 8 от 10 ми казаха, че бих могъл да се състезавам най-рано на Аустрелиън Оупън. Аз обаче продължавам да работя и се надявам да бъда здрав най-късно за US Open, като точно това се явява следващата ми голяма цел - разкрива първата ракета на Полша пред Евроспорт.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Световният №7: 8 от 10 лекари ми казаха, че няма да играя повече тенис през тази година Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook