Световният №79 спря похода на Гаске в Женева и ще спори за втора титла през сезона!

от в 19:05 на 20.05.2022
Мирела Николова

35-годишният Ришар Гаске напомни за най-добрите си времена през настоящата седмица, след като достигна до полуфиналите на АТР 250 турнира в Женева, надделявайки по пътя си над завърналия се след контузия Даниил Медведев. Походът му обаче намери своя край в лицето на световния №79 Жоао Соуса, който отпусна едва четири гейма на ветерана, преодолявайки съпротивата му с безкомпромисното 6:2 6:2. В сблъсъка за титлата португалеца го очаква далеч по-сериозно препятствие в лицето на осмия в света и втори поставен в схемата Каспър Рууд.

Двубоят стартира равностойно, като паритетът в геймовете остана непокътнат до 2:2. Тогава обаче последваха силни минути за Соуса, който значително повиши нивото си, и това в комбинация с честите неточности от ракетата на французина доведе до два пробива и четири поредни гейма в сметката на португалеца, гарантирали му успеха в частта.

Световният №79 пренесе устрема си и във втория сет, където диктуваше събитията от самото начало, за да се откъсне с 3:0 още на първата почивка. Той продължи да бъде абсолютно безпогрешен на свое подаване и без каквито и да било затруднения поддържаше преднината си, преди да реализира втори брейк, с който да си подпечата мястото на финала.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световният №79 спря похода на Гаске в Женева и ще спори за втора титла през сезона! Мирела Николова
Теми:  
atp | женева | жоао соуса | Обзори | ришар гаске

Коментари





Следвайте ни в Facebook