Световният №8 дели Григор от дебютен 1/4-финал на Ролан Гарос

от в 23:21 на 01.06.2024
Калоян Соколов

Хуберт Хуркач дели Григор Димитров от дебютно класиране за 1/4-финалите на Ролан Гарос, а самият поляк също никога не е достигал до тази фаза в Париж. Световният номер 8 имаше далеч по-труден път към четвъртия кръг във френската столица, след като на старта трябваше да прави обрат от 1:2 сета срещу Шинтаро Мочизуки, а впоследствие се въвлече в тежка 4-сетова битка с Брендън Накашима, като въпросните двубои отнеха на Хуркач около 6 часа и половина игрово време.

Днес обаче бившият шампион в Маями изигра най-силния си мач от началото на турнира, като отново отсъпи сет, но беше категоричен в четвъртата част на сблъсъка си с Денис Шаповалов - 6:4 7:6(0) 4:6 6:1 за 2 часа и 41 минути престой на корта.

Наглед талантливият канадец изглеждаше сякаш най-после е намерил своята топ форма, след като в началото на сезона се завърна от тежка контузия в областта на коляното, но по-високоранкираният тенисист впечатли със 72 процента вкаран първи сервис и така не позволи на неговият съперник да го пробие в 3 от 4-те сета, докато самият поляк се възпозлва от характерните двойни грешки за играта на някогашния представител на топ 10 и направи достатъчно на ретур, за да се поздрави с крайната победа в последователни сетове.

Досега Димитров и Хуркач са се срещали цели 5 пъти помежду си, а родният ни представител е излизал победител от всички тези сблъсъци. Всеки един от тези мачове обаче се е превръщал в здраве битка, като само една от тези срещи е завършвала в два сета и то след 7:6 7:6 в полза на Димитров на миналогодишния турнир в Ротердам.

За последно Григор се изправи срещу своя много добър приятел по време на Мастърса в Маями, когато бъдещият финалист в турнира се наложи с помощта на решителен тайбрек в третия сет, а точно по такъв начин се реши и единствената им досегашна битка на клей, която се състоя на 1/8-финалите в Монте Карло преди две години.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Световният №8 дели Григор от дебютен 1/4-финал на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | ролан гарос | следващ съперник | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook