Световният №91 е първият съперник на Григор в Монпелие

от в 20:33 на 03.02.2020
Павел Димитров

Грегоар Барер победи португалеца Жоао Соуса с 6-2, 7-6 (6) в първия кръг на турнира в Монпелие Open Sud de France. По този начин представителят на домакините, №91 в световната ранглиста, си осигури среща с първата ракета на България Григор Димитров. 

Хасковлията стартира в надпреварата директно от втори кръг, а евентуални негови съперници в заключителните фази могат да бъдат Синер или Крайнович на четвъртфинал, Монфис на полуфинал и Гофен или Шаповалов при евентуален финал.

След Монпелие Гришо ще пътува към Нидерландия за участие в турнира в Ротердам ABN AMRO World Tennis Tournament.

Днешният мач започна изключително оспорвано, като и двамата тенисисти печелеха подаванията си сравнително безпроблемно. Това бе така до шестия гейм, в който Соуса беше пробит. В следващия той направи всичко по силите си да върне брейка, но след поредица от равенства Барер взе подаването си. В осмия гейм Соуса, видимо загубил мотивация да се бори за сета, допусна нов пробив - 6-2 за французина.

Вторият сет започна с гейм на нула за Грегоар. След това Соуса съумя да спечели първи гейм от 2-2 в първия сет. Това не стана лесно, но очевидно вдъхна кураж на първата ракета на Португалия и в следващия, при подаване от страна на Барер, имаше няколко възможности за пробив. За негово нещастие обаче не успя да оползотвори нито една.

Несполуките за Соуса явно станаха твърде много днес, но той не се отказа и в петия гейм проби за пръв път сервиса на французина.

Последва дълъг шести гейм, който с много усилия Соуса добави на сметката си - 3-3.

Седмият, в който сервира Барер, се оказа най-дългият в мача. Той мина през цели десет равенства, като в последна сметка, с малко късмет, французинът устиска сервиса си - 4-3.

След маратонския гейм последва бърза размяна с два гейма на 0 - 5-4 за Грегоар Барер. След тях още три на по 30 - 6-6.

В тайбрейка Барер показа по-здрави нерви и материализира по-добрата си игра в днешния ден и спечели на 6, като преди това спаси цели четири сетбола. 

Така 91-та ракета в света ще срещне 23-ата. Досега двамата не са се срещали на ниво ATP, а логично в първия им двубой букмейкърите обявиха Димитров за "тежък" фаворит. Мачът между двамата ще е в сряда или четвъртък, а точният час предстои да бъде обявен от организаторите.

В българския ефир турнирът в Монпелие може да бъде проследен по TV+ и Sport+HD.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световният №91 е първият съперник на Григор в Монпелие Павел Димитров
Теми:  
григор димитров | жоао соуса

Коментари





Следвайте ни в Facebook