Световният номер 120 е първият съперник на Григор Димитров в Барселона

от в 15:46 на 18.04.2023
Мартин Петков

Участието на Григор Димитров на Мастърса в Монте Карло не протече по най-добрия начин, след като първата ни ракета инкасира поражение още във втория кръг на надпреварата, което му коства солидна загуба на точки за световната ранглиста и напускане на топ 30. Въпреки това, то най-добрият ни тенисист още тази седмица предстои да се завърне на корта за АТР 500 турнира в Барселона, където въпреки злощастната кражба на часовника му, то за щастие, българинът се отърва без никакви сериозни наранявания и сам сподели, че е готов да даде старт на кампанията си в Каталуния.

Днес пък стана ясен и първият съперник на българина в турнира, след като в трисетов сблъсък световният номер 120 Емилио Гомес стори необходимото и обратно на предварителните очаквания повали ветерана и изявен клей кортър Алберт Рамос-Виньолас, надвивайки го след 6:3 1:6 6:4. С успеха си еквадорецът, който по този начин слага край на серията си от шест поредни загуби, си подпечата място във втория кръг на състезанието, където да срещне Гришо, който е 11-и поставен в схемата.

Това предстои да е дебютен двубой за съперничеството между хасковлията и 31-годишния Гомес, който въпреки напредналата си спортна възраст, едва през миналия сезон проби за първи път в кариерата си в топ 100. Еквадорецът, чийто баща Андрес Гомес е шампион на Ролан Гарос през 1990-а година, далеч не може да се похвали с постиженията на своя родител и към момента личният му връх в световната ранглиста е 90-ата позиция, която заемаше по-рано този сезон.

На ниво АТР пък световният номер 120 има общо вече 14 сблъсъка на клей, като печели осем от тях, с което балансът му е положителен, а в надпреварите от категория Чаланджър дори може да се похвали с трофей, завоюван в Талахасе през 2019-а година. Очакванията към предстоящия мач между Гомес и Димитров безспорно са насочени към победа за най-добрия ни тенисист, който ще опита за четвърто поредно свое участие в Барселона да открие кампанията си с успех.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Световният номер 120 е първият съперник на Григор Димитров в Барселона Мартин Петков
Теми:  
atp | барселона | григор димитров | емилио гомес | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook