Световният номер 95 шокира четвъртия поставен в София и ще дебютира на АТР финал!

от в 18:12 на 01.10.2022
Мартин Петков

Тазгодишният Sofia Open ни предостави редица изненади от началото си, но безспорно една от най-големите дойде от участието на световния номер 95 Марк-Андреа Хюслер. Швейцарецът вече отстрани при похода си шампиона от Монреал - Пабло Кареньо-Буста, но подвизите му продължиха с пълна сила и през днешния ден в полуфиналите срещу четвъртия поставен Лоренцо Музети, надигравайки го с крайното - 7:6(5) 7:5. По този начин 95-ият в света се класира за дебютен АТР финал и ще спори за титлата срещу един измежду защитаващия шампион Яник Синер и Холгер Руне.

В началото на двубоя бързите комбинации и мощните удари бяха на почит, като интригуващите ситуации отсъстваха. Впечатление правеше доброто чувство към топката в близост до мрежата от страна на швейцареца, който често използваше този прийом, и логично развоят на събитията доведе до тайбрек. В него Музети направи спиращи дъха отигравания, които му донесоха превес от 5:1 точки, но двойна грешка от италианеца и подем в представянето на Хюслер означаваха шест безответни пункта на сметката му, както и откриващия сет.

Във втората част доминацията на сервиращите изцяло завладя корта в зала "Арена Армеец" и случващото предвещаваше изиграването на нов дълъг гейм. Световният номер 30 постепенно покачи равнището си и реализира неколкократно ретур-уинъри, но след пропилян брейкбол се сгромоляса и 95-ият в ранглистата се възползва, за да сложи точка на спора още при сервис на фаворита.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световният номер 95 шокира четвъртия поставен в София и ще дебютира на АТР финал! Мартин Петков
Теми:  
atp | sofia open | лоренцо музети | Марк-Андреа Хюслер | софия оупън

Коментари





Следвайте ни в Facebook