Светът видя идването на новата суперзвезда

от в 01:44 на 20.11.2018
Мария Петрова

От години говорим, че тенисът се нуждае от нови лица и силни нови играчи. Александър Зверев доказа, че е най-добрият от новото поколение. Победата над Новак Джокович на финала в Лондон беше изненада и голяма победа за него. Това беше възловият мач, който всички очаквахме от Зверев. Да победиш Роджър и Новак в два последователни дни на един от водещите турнири е заявка както към тях, така и към целия свят, че ти си следващият голям играч. Светът видя пристигането на новата суперзвезда.

Впечатлен съм от начина, по който той започна мача, тъй като без съмнение беше аутсайдерът, особено след като загуби категорично от Новак няколко дни по-рано. Но той дори не мигна, вкарваше сервиса си, сервираше със 140 мили в час, намираше целта и накара Новак да започне да се притеснява. Същевременно Саша не се плашеше от дълги разигравания. Обикновено никой не издържа дълго в разиграване с Новак, но Саша го стори и това изненада сърбина. Сега е време да направи това и в петсетовите двубои от Големия шлем.

Когато работехме заедно, той често ме питаше какво се изисква, за да печелиш. Казах му, че е едно да спечелиш мач или два и да достигнеш четвъртфинал, но съвсем друго е да спечелиш финалите на АТР или Голям шлем. Казвах му какво съм правил аз в онези дни, когато печелех.

Щастлив съм, че днес около него е Иван Лендъл, който има осем титли от Големия шлем и може също да му разкаже онези истории и да помогне на тима му да разбере играта. Има доста треньори в тениса и без да показвам неуважение към тях ще кажа, че, за да спечелиш турнир от Големия шлем и да станеш номер 1, трябва да говориш с хора, които са били там и са получили този опит. Понякога става дума за малка стъпка и когато около теб имаш някой, който е бил в такава ситуация, това може да има голям ефект.

Борис Бекер за "Би Би Си"

Превод: "Меридиан Мач"


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Светът видя идването на новата суперзвезда Мария Петрова
Теми:  
александър зверев | тенис | тенис бг | тенис блог | тенис новини | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook