Свеж рестарт: Радукану смълча чешките фенове и записа дебютен успех на клей!

от в 22:35 на 15.04.2022
Владислав Риждов

Ема Радукану се появи на голямата сцена едва в средата на миналия сезон, а до момента британката бе участвала единствено на турнири, провеждащи се на твърди и тревни настилки. Именно поради тази причина играта на световната номер 12 върху клей беше до известна степен мистерия за широката тенис общественост. Подготвяйки се за първите си изяви на червено, откакто е част от WTA Тура, Радукану прекара една седмица в академията на един от най-реномираните специалисти в света - Рикардо Пиати.

Изглежда бившият треньор на Новак Джокович бързо е оказал нужното влияние върху 19-годишната състезателка, след като през днешния ден шампионката от US Open направи своя дебют върху землената настилка и показа, че не е просто една случайна притежателка на титла от Шлема. Това се случи в двубоя между Великобритания и Чехия от "Били Джийн Кинг Къп", а освен че облече за първи път фланелката на своята родина, Радукану се поздрави и с първи успех върху червената повърхност, надделявайки над Тереза Мартинцова с 7:5 7:5.

Победата не дойде никак лесно за младата състезателка. Тя започна силно срещата и имаше инициативата в началните минути, но опитната чехкиня постепенно намери играта си и дори в един момент сервираше за откриващата част. Точно тогава обаче Радукану демонстрира завидно хладнокръвие и обърна изцяло развоя в своя полза, повеждайки в отделните части. След почивката дебютантката продължи да показва волята си за победа и навакса наглед невъзможен пасив от 1:4, за да вдигне на крака гостуващите привърженици.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Свеж рестарт: Радукану смълча чешките фенове и записа дебютен успех на клей! Владислав Риждов
Теми:  
wta | били джийн кинг къп | ема радукану | любопитно | обзор | тереза мартинцова

Коментари





Следвайте ни в Facebook