Свитолина и Плишкова достигнаха осминафиналите в Синсинати след разгромни победи

от в 03:55 на 15.08.2019
В
Елина Свитолина днес показа най-доброто от себе си, за да елиминира безпроблемно потенциално опасна съперничка в лицето на Елиз Мертенс от Белгия с 6:4 6:1 за един час и единадесет минути игра. На осминафинал в Синсинати украинката ще бъде изпитана от София Кенин, която се наложи над Зарина Дияс с идентичен резултат.

Срещата все пак започна равностойно, а белгийката дори имаше две поредни възможности да дръпне от рано с аванс от пробив, но така и не съумя да се възползва, което се оказа пагубно за нея, тъй като Свитолина нанесе удара си в последвалия гейм при посрещане, а до края на сета украинката бе съвсем категорична на начален удар.

Изображение

Вторият сет наглед започна с позитивен сервис гейм за Мертенс, но представянето на белгийката започваше все повече да се влошава, като опитната Свитолина се възползва от това по най-добрия начин, за да реализира серия от шест поредни спечелени гейма и да се класира напред в щата ,,Охайо".

Каролина Плишкова пък даде само четири гейма в мача си срещу Яфан Ванг за крайното 6:1 6:3 пак след един час и единадесет минути, прекарани на корта. В битка за място сред последните осем чехкинята ще се изправи срещу Ребека Петершон, която сътвори впечатляващ обрат над квалификантката Виктория Кудерметова след 2:6 7:5 6:2 за почти два часа и половина игра.

Изображение

Плишкова бе безспорната господарка на корта през първата част, спечелвайки набързо първите пет гейма от двубоя, като китайката все пак се отчете с ,,гейма на честта", преди да бъде принудена да навлезе преждевременно във втория сет. В него обаче нещата не станаха много по-добри за нея, а макар че Ванг съумя да върне пробива си пасив от началото на сета, а впоследствие даже и да поведе в резултата, радостта ѝ се оказа твърде краткотрайна, тъй като Плишкова не след дълго отново си възвърна лидерската позиция в двубоя, за да запише в крайна сметка рутинна победа на сметката си.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина и Плишкова достигнаха осминафиналите в Синсинати след разгромни победи В

Коментари





Следвайте ни в Facebook