Свитолина и Плишкова продължават напред

от в 03:57 на 17.01.2019
В
Поставените под номер 6 и 7 в женския турнир продължават напред в надпреваратa. Това са Елина Свитолина и Каролина Плишкова, които се справиха съответно с Виктория Кужмова след 6:4 6:1 и Мадисън Бренгъл след 4:6 6:0 6:1. Свитолина срещна трудности в първия сет от мача си, но след като го взе тотално надигра опонентката си, докато Плишкова загуби първата част, но доминира напълно през следващите две, давайки само гейм на американката.

Свитолина и Кужмова стартираха мача стабилно на сервис, като първа до точки за пробив достигна украинката при 3:2 в своя полза, точките за пробив при това бидейки три поредни. Младата словачка обаче постигна пълен обрат в подаването си и изравни геймовете. Двете тенисистки разполагат с много сходен стил на игра, а в резултат на това разиграванията и геймовете бяха изключително завързани. Такъв беше и този при 4:4, когато този път украинката трябваше да спасява три брейкбола, макар и не поредни. В крайна сметка тя успя да се пребори за гейма си, а след това и да достигне до сетбол, а тогава превъзходната защита на Елина предизвика грешка на Кузжова, която загуби първия сет с 4:6.

[caption id="attachment_1808" align="alignright" width="337"] Гаел Монфис в щаба на Свитолина[/caption]

Украинката спечели трети пореден гейм, повеждайки с 1:0, преди Виктория да прекрати серията ѝ. При 2:1 за Свитолина след поредната двойна грешка на съперничката ѝ тя достигна до брейкшанс, а след сбъркан бекхенд в мрежата фаворитката поведе с пробив във втория сет, издействайки си огромното преимущество в мача от сет и пробив. Не след дълго резултатът сочеше и 4:1, когато съпротивителните сили на младата словачка явно свършиха и тя набързо изостана с 15:40 в подаването си. Тогава през словачката прелетя безкомпромисен форхенд уинър от ретур по правата от ракетата на 6-тата поставена, която си осигури правото да сервира за спечелването на срещата. Ас по късия диагонал от полето за равенство Свитолина означаваше победа за украинката, и то в последователни сетове.

 

Плишкова започна с труден сервис гейм, в който ѝ се наложи да отразява брейкбол. Направи го с ас, а след това поведе и с 1:0. Бренгъл отговори с гейм на 30, а при 2:2 последва ново трудно подаване за Плишкова, като този път 28-годишната американка съумя да пробие. В следващия гейм имаше рибрейк, макар че Мадисън поведе с 30:0 в гейма си, а след категоричен смач на високата чехкиня тя отново излезе напред в сета за 4:3. Скоро обаче Бренгъл намери нови сили за пробив, при това към края на сета при 4:4. Този път обаче рибрейк нямаше, а след късметлийска намеса на мрежата американката излезе начело в сетовете.

Свързано изображениеВтората част започна с нулев гейм за чехкинята, която след поразяващ уинър от бекхенд по правата успя и да пробие. Ново подаване на нула означаваше 3:0, а скоро 7-мата поставена си издейства тотално преимущество във втория сет, пробивайки за втори път, при това на нула. На Плишкова ѝ се наложи да спасява два брейкбола в следващия гейм, продължил пет минути, но в крайна сметка успя да добави пети пореден такъв в сметката си. Американката все пак се спаси от геврека, но само толкова, а скоро Каролина изравни сетовете след 6:1 във втория.

Чехкинята продължи да притиска противничката си, като започна решаващия сет с пробив на нула. Скоро точките в третата част станаха 8:0 за Плишкова преди Бренгъл да запише първата си в сета. При 15:15 и 2:0 обаче последва принудителна пауза поради дъжд. Почивката продължи десетина минути, но това не разсея Каролина, която осъществи още един пробив, а след това отново взе подаването си рутинно за 4:0. Нов пробив означаваше, че Плишкова има възможност да сервира за 6:0, което и чехкинята успя да направи след поразяващ ас по правата при 40:15.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина и Плишкова продължават напред В

Коментари





Следвайте ни в Facebook