Свитолина и Рибакина оформиха финала в Страсбург

от в 19:48 на 25.09.2020
Димитър Беловски

Елина Свитолина и Елена Рибакина ще се срещнат утре на финала на турнира от WTA Inetrantional в Страсбург.

Световната №5 Елина Свитолина успя да се наложи над беларускинята Арина Сабаленка след трисетова битка – 6:2, 4:6, 6:4.

Мачът започна доста добре за украинката, която проби за 2:0. Сабаленка направи рибрейк, но Свитолина отново направи брейк за 4:2, а малко по-късно с нов пробив на 40 затвори и първия сет.

Втория сет започна много оспорвано, като в продължение на 4 гейма нито една от двете не губеше точка на собственото си подаване. В седмия гейм обаче беларускинята проби, а малко по-късно взе и сета след 4:6 гейма, с което вкара мача в трети сет.

Поставената под №2 украинка проби за 2:0 в третия сет. Сабаленка обаче реализира брейк за 3:2, след което изравни за 3:3. Свитолина вдигна оборотите и проби отново за 5:3, но в следващия гейм допусна да бъде пробита и резултата стана 5:4. Свитолина обаче показа невероятен шампионски характер и успя да обърне гейм от 40:0 и затвори срещата след нов пробив за 6:4.

За Арина Сабаленка пък това бе второ излизане на корта за днес, тъй като тя трябваше да довърши двубоя си от вчера срещу Катерина Синякова. В крайна сметка днес Сабаленка спечели този двубой с 2:6, 6:3, 6:3.

За финалната битка успя да се класира и казахстанката Елена Рибакина, която спечели доста по-лесно срещу Нао Хибино след 6:3, 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина и Рибакина оформиха финала в Страсбург Димитър Беловски
Теми:  
елена рибакина | елина свитолина | страсбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook