Свитолина и Стрицова се класираха на полуфинал на Уимбълдън след победи в последователни сетове

от в 21:12 на 09.07.2019
В
Елина Свитолина изигра солиден мач, за да се наложи над Каролина Мухова след 7:5 6:4. По този начин украинката се класира за първия си полуфинал на турнири от Големия Шлем.



Двубоят започна равностойно, но лека-полека техничната чехкиня започваше да взима превес над случващото се на корта. Мухова реализира пробив, като скоро тя поведе и с 5:2, като по всичко изглеждаше, че Каролина ще се откъсне със сет преднина.

На друго мнение обаче беше Свитолина, която се задържа в резултата и благодарение на стабилната си игра тя съумя да постигне паритет. Не само това, ами украинката реализира втори пореден пробив при 5:5 в гейм, продължил почти цели десет минути, а затвърждаването се оказа ,,фасулска работа” за осмата в света, която по този начин измъкна откриващата част ,,под носа” на своята опонентка.



Все пак Мухова не падна духом и започна втория сет с ранен пробив и аванс от 2:0, когато чехкинята допусна за втори път в тази среща да загуби пет поредни гейма, като по този начин Каролина изоставаше вече със сет и два пробива. Все пак тя съумя да върне единия брейк и да се доближи на гейм от Свитолина, но при втория си опит за затваряне на двубоя украинката бе категорична и след уверен сервис гейм първият полуфинал на ниво Голям Шлем за Свитолина бе факт.



Барбора Стрицова пък постигна успех срещу фаворитката на домакините - Йохана Конта, след 7:6(5) 6:1.



Подобно на гореспоменатия мач, и в този загубилата в крайна сметка двубоя започна по-силно в първия сет. Конта нанесе моментален пробив и поведе с 3:0 гейма, но последва спад, който позволи на Стрицова да се завърне в резултата. След няколко задържани сервис гейма тайбрек трябваше да реши победителката в тази част, като в дългия гейм тенисистките се движеха точка за точка, но чехкинята се оказа една идея по-стабилна, за да се откъсне със сет аванс.



Във втората част Конта бе в същински ,,нокдаун”, докато всичко в играта на Стрицова се получаваше. 54-тата в света постоянно накъсваше темпото с изненадващи излизания на мрежата, за които Конта просто не намираше отговор. В крайна сметка Барбора се оказа твърде добра за своята опонентка ѝ давайки и един гейм, тя се класира за полуфиналите на ,,свещената трева”.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина и Стрицова се класираха на полуфинал на Уимбълдън след победи в последователни сетове В

Коментари





Следвайте ни в Facebook