Свитолина с разгромна победа над Мугуруса в Дубай! Кербер загуби от Хсиех

от в 19:20 на 20.02.2019
В
Елина Свитолина постигна категорична победа над Гарбинье Мугуруса на турнира от сериите ,,Premier" в Дубай. Украинката даде само три гейма на съперничката си, разгромявайки я с 6:1 6:2. Петата поставена Анджелик Кербер пък претърпя загуба от Сю-Уей Хсиех, която върза геврек в третия сет на именитата си противничка, побеждавайки я с 5:7 6:4 6:0.

Мачът между Свитолина и Мугуруса започна страхотно за украинката, която след като задържа сложен сервис гейм, съумя и да пробие за 2:0.

Елина допусна рибрейк, но скоро се реваншира и възобнови аванса си от пробив в сета.

Испанката инкасира и трети брейк при 4:1, а Свитолина бе безкомпромисна със затварянето на частта, правейки го с нулево подаване.

Вторият сет започна с два уверени гейма на начален удар за двете, когато шестата поставена отново нанесе пробив.



Този път тя не срещна проблеми със затвърждаването му, а при 3:1 реализира и брейк на нула, след който си издейства огромно предимство в срещата.

В тези моменти испанката не знаеше как да се противопостави на силно играещата си опонентка, която излизаше печеливша почти във всяка ситуация.

Скоро резултатът стана 5:1, когато все пак Мугуруса съумя да вземе нов сервис гейм, но това бе всичко, до което 19-тата в света се добра в този мач, защото след почивката Свитолина отново бе безкомпромисна на сервис, а с това тя се класира на четвъртфиналите на надпреварата в Дубай.

 

В първия сет на мача между Кербер и Хсиех пробивите не липсваха, като двете размениха подаванията си общо четири пъти до 5:5, когато отново станахме свидетели на брейк.

Този път обаче той се оказа решаващ, защото Анджи впоследствие спечели гейма си на начален удар, а с това и откриващата част в мача.



Във втория сет двете тенисистки седяха изключително равностойно на полето, като първа брейк реализира тайванката, но той бе моментално върнат от Кербер.

Резултатът вървеше гейм за гейм до 5:4, когато петата поставена допусна нов брейк, с което сетовете бяха изравнени.

В третата част Хсиех набра огромна скорост още от началото на сета, докато Кербер не бе съвсем подготвена за рязкото повишаване на нивото на съперничката си, допускайки ранен пробив.



31-вата в света премина и през два брейкбола, но затвърди пробива, а впоследствие спечели и 12 поредни точки, които ѝ дадоха предимство от нов пробив, както и нулев сервис гейм за 5:0.

Германката спечели първата точка в последния гейм на срещата, но в крайна сметка не съумя да вземе гейма на честта, а след нови четири точки подред в полза на тайванката геврекът и победата ѝ бяха факт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина с разгромна победа над Мугуруса в Дубай! Кербер загуби от Хсиех В

Коментари





Следвайте ни в Facebook