Свитолина се вкара в неприятности, но се класира за третия кръг на Ролан Гарос

от в 13:55 на 30.09.2020
Димитър Беловски

Поставената под №3 в схемата на Ролан Гарос Елина Свитолина записа победа в три сета над квалификантката Рената Заразуа. Украинката се вкара в големи неприятности и трябваше да играе три сета, за да спечели двубоя – 6:3, 0:6, 6:2.

Мачът за Свитолина започна по възможно най-добрия начин – с два ранни пробива и 4:0. Заразуа съумя да върне единия при 4:2, но украинката доказа, че тя е по-опитната на корта и реализира нов пробив за 6:3 и спечели първата част.

Във втория сет нещо се обърка за световната №5 и тя започна да допуска повече непредизвикани грешки. Процентът на първи сервис също спадна, а квалификанката се възползва отлично от това и успя да спечели сета без дори да даде гейм на съперницата си – 0:6 в полза на мексиканката.

В третия сет Свитолина успя да се събере и реализира ранен пробив при 2:0. Заразуа успя да направи рибрейк веднага, но украинската тенисистка показа шампионски характер и проби при 4:2 и 6:2, с което спечели двубоя.

Припомняме, че в квалификационната схема Заразуа успя да победи нашата представителка Виктория Томова с 3:6, 4:6 във втори квалификационен кръг.

В следващия кръг Свитолина ще се изправи срещу Екатерина Александрова, която победи Астра Шарма след 6:3, 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина се вкара в неприятности, но се класира за третия кръг на Ролан Гарос Димитър Беловски
Теми:  
елина свитолина | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook