Свитолина спря Томлянович, Плишкова се справи с Карла Суарес Наваро

от в 13:11 на 26.07.2021
Диана Андреева

Елина Свитолина надделя над Айла Томлянович след трисетов двубой, завършил след близо два часа и 20 минути. Украинката се поздрави с успех след 4:6 6:3 6:4 и по този начин продължи към 1/8-финалната фаза на Олимпийските игри в Токио. Там й предстои среща с гъркинята Мария Сакари, която се представя повече от убедително от началото на Игрите.

Макар и да се поздрави с крайната победа, Свитолина далеч не беше във форма през днешния ден. Украинката допускаше немалко непредизвикани грешки, а това е и причината тя неведнъж да бе в ролята на догонваща.

След като си размениха по един сет, двете бяха силно мотивирани да не се отказват и да се борят до край. Свитолина започна много по-убедително и поведе с 3:0, ала в срив в представянето й възвърна паритета в геймовете. Независимо че далеч не играеше на нужното ниво, Елина все пак успя да се съвземе и достигна до крайният успех.

В друга среща от деня Каролина Плишкова спря Карла Суарес Наваро. Испанката, която записа първа победа от февруари 2020 насам, се бори до последно през днешния ден и дори бе на крачка от победата, ала след два часа и шест минути отстъпи - 3:6 7:6(1) 6:1. В следващия етап Плишкова ще срещне Камила Джорджи, а междувременно ще излезе и за своя двойков мач, където заедно с Маркета Вондрушава ще се изправат срещу Лаура Пигоси и Луиза Стефани.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина спря Томлянович, Плишкова се справи с Карла Суарес Наваро Диана Андреева
Теми:  
айла томлянович | елина свитолина | карла суарес наваро | каролина плишкова | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook