Свободното падане продължава: Бивша №1 и шампионка от Шлема е аут на старта в Мелбърн!

от в 03:56 на 17.01.2023
Мирела Николова

 

Миналият сезон се превърна в сериозно разочарование за Гарбине Мугуруса, която откри 2022-ра като №3 в света, а я завърши извън топ 50. Свободното падане на двукратната шампионка от Шлема обаче продължава с пълна сила и през тази година, когато тя все още не е записала нито една победа в три изиграни срещи. Последната ѝ загуба дойде през днешния ден на старта на Аустрелиън Оупън, където тя дори сервираше за крайната победа срещу Елизе Мертенс, но впоследствие допусна рязък спад в нивото си, довел до поражение с 6:3 6:7(3) 1:6. Така белгийската представителка продължава към втория етап на турнира, където нейна съперничка ще бъде победителката от мача между Лорън Дейвис и Данка Ковинич.

Срещата стартира с ранен пробив за испанката, която бе значително по-прецизната от двете в разиграванията от основната линия. Въпреки че позволи моментален рибрейк, бившата номер едно продължи да се възползва от колебливите и непостоянни изяви на съперничката си, която редуваше печеливш удар с непредизвикана неточност. Благодарение именно на това Мугуруса реализира късен брейк в осмия гейм, с чиято помощ успя да прибави откриващия сет към своята сметка.

Във втората част никоя от двете състезателки не успяваше да се откъсне в резултата, след като на три пъти станахме свидетели на пробив и негово моментално връщане. Мугуруса дори разполагаше с възможност да сервира за спечелване на мача при 6:5, но тогава напрежението си каза думата и испанката допусна да изгуби подаването си, поради което се стигна до тайбрек. Там подемът в действията на Мертенс продължи и тя бързо достигна до аванс от 5:2 точки, след което бе само въпрос на време да вкара срещата в трети решителен сет.

Финалната част се разви кошмарно за испанката, чиято игра претърпя истинска катастрофа и броят на непредизвиканите грешки от нейната ракета не спираше да расте. Това доведе до три пробива и общо шест поредни гейма в актива на белгийската състезателка, която просто дочакваше неминуем пропуск от отсрещната страна и скоропостижно се поздрави с крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свободното падане продължава: Бивша №1 и шампионка от Шлема е аут на старта в Мелбърн! Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2023 | гарбине мугуруса | елизе мертенс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook